Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Uitentreuren

Ooit, lang geleden, wou iemand eens grappig zijn door een klein geschenk in een grote doos in te pakken. Het werd uitentreuren nagedaan.

Ooit, lang geleden, heb ik mijn geschenkjes in krantenpapier verpakt. Waarom ik het deed herinner ik me zelfs niet meer. Geen geschenkpapier meer? Of toch ergens iets tegen het kappen van bomen?

Men vond het niet grappig, zelfs niet goed. De verpakking werd uiteindelijk belangrijker dan de geschenkjes die er in zaten.

Een paar jaar terug zag ik dat het een echte trend was geworden om geschenken in gazettenpapier te wikkelen. Trend is volgens mij ook het na-apen van iets anders en dat dan zeker uitentreuren.

Wat zag ik vorige week? Er moet geen geschenkpapier meer rond. Je kan de doos zo afgeven al zit er dan wel iets anders in dan je zou denken.

De doos is de verpakking. Want de doos is een fopdoos1. Je kan ze zo kopen.

Iemand heeft dus het gat in de markt gezien. Grappig zijn kost ook al geld. Uitentreuren

1 Het Nieuwsblad

Previous

Kijken naar wat we eten

Next

Het weekmenu

6 Comments

 1. Eén keer is zoiets misschien grappig, daarna nooit meer.
  Door naäperij wordt het een trend. Kinderachtig gedoe, die verpakkingen zagen we op de kinderverjaardagen.

  • ms

   Je zou bang worden om iets origineel te doen. Dan aapt men het na en gaan ze met de pluimen -in dit geval de opbrengst- lopen.

 2. elsjeveth

  Cadeautjes inpakken, tijdens de babyshower van mijn schoondochter kwamen de meest fancy ingepakte cadeautjes voorbij. Ik vermoed dat er binnenkort een bijdrage gevraagd gaat worden voor het inpakken van een gekocht artikel. Althans ik kan me voorstellen dat bij de aanschaf van een rompertje a 8 euro een verpakking die op het eerste gezicht minstens 10 euro aan accessoires bevat (strik, kaartje, iene mieni sokjes) niet veel meer aan het rompertje verdiend wordt.

 3. Aan trends doe ik sowieso niet mee. Als de verpakking belangrijker wordt dan het geschenk zelf klopt er iets niet. Ik denk er aan om de dozen van Bol te bewaren om er iets grappigs mee te doen rond kerst en nieuw. Wie weet wordt het dan ook een trend.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: