Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het oog eet -niet- mee

Wat doet een mens met weer zoals dat van gisteren?

Zagen en klagen? Neen toch.

De keuken induiken en kaneelbroodjes bakken, dat wel.

Er komt geen foto, ze zijn dan wel lekker maar ze zien er niet uit.

Volgens mij waren er twee fouten geslopen in het -duidelijk slecht vertaalde- recept.

Volgende keer een andere interpretatie aan geven en dan hopen dat ze wel fotowaardig zijn zodat de lezers kunnen mee genieten.

En wat deden we nog?

Twee logs schrijven die we niet kunnen posten omdat we we niet weten of we er een bijhorende foto voor hebben.

Nog een kaneelbroodje? Iemand?

Previous

De wandelpaden

Next

Langs de kant …

12 Comments

  1. Lekker maar lelijk voedsel komt vaker voor. Toppunt van gruwelijk ogend eten zijn die verbleekte foto’s op zo’n bord aan de gevel van toeristenrestaurants. Bleekgroene spaghetti, lichtblauwe biefstuk, frites met de kleur van in melk geweekte maden… Maar een kaneelbroodje gaat er altijd wel in, dus ja, graag!

    • ms

      Voedsel fotograferen is blijkbaar al niet zo gemakkelijk, ik ben er ook geen fan van, zeker niet als je gaat lezen welke trucs1 fotografen gebruiken om het er zo appetijtelijk mogelijk te laten uit zien.
      ____________________
      1 Youtube

  2. Mijn vader zaliger vroeg vaak aan mijn moeder: ‘bak je nog eens een mislukte taart? Want die smaken het lekkerst.’ Dat zal vast ook voor jouw kaneelbroodjes gelden.

    • ms

      Eigenlijk zie je bij de hoeveelheid van de ingrediënten dat het hele recept vertaald is, waardoor je op één plaats een twijfelgeval krijgt en op een andere de zekerheid dat het fout is.

      Volgende keer maak ik enkel de helft, pas sommige ingrediënten een beetje aan en werk ik af zoals ik denk dat ze moeten.

      Een ander recept probeer ik niet uit, die worden namelijk allemaal met pizzadeeg gemaakt.

  3. Ja, ik lust er wel een, dank je.
    Mislukt? Doet aan de smaak niets af toch? Ik had het vaak met cake, was de bovenkant gescheurd. Maar lekker!

    • ms

      De smaak was uitermate goed.

      Eén ding is spijtig, je zou ze onmiddellijk moeten opeten, de dag erna zijn ze wat aan de droge kant.

      Volgende keer de helft van het deeg bakken en de helft invriezen.

  4. elsjeveth

    De tarte tatin het voorbeeld van eten dat niet zo bedoeld was maar geweldig smaakte en sindsdien wereldwijd bereid wordt…ik lust wel zo´n kaneelbroodje

  5. Zo’n kaneelbroodje mag je me steeds opsturen. Liefst aangetekend. 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén