5 thoughts on “Brussel”

 1. Mooi! Is dat een stuk van de oude stadsmuur op foto 1? En op de plaatjes vanaf de Kunstberg herken ik op de achtergrond de wonderlijke Nationale Basiliek van het Heilige Hart, waar ik onlangs een uitgebreide fotoreportage over zag.

   1. Ja, dat is de oude stadsomwalling. Iets verder staat de “Tour de Villers”. Die gaan we volgende keer ook eens een keertje van dichterbij bekijken.

    De basiliek van Koekelberg … ooit vertelde mijn grootmoeder dat ze daar al 40 jaar aan aan het bouwen waren. Broer en ik noemden hem om één of andere kinderlijke hersenkronkel de “Koekeliek van Basselberg”. Broer is een serieus mens geworden. Ik iets minder. 😉

    1. Bij Koekelberg moet ik altijd denken aan dat liedje van Raymond van het Groenewoud, Vlaanderen boven, waarin voorkomt: ‘ja die van Koekelberg.’ Ik wist nooit waar dat op sloeg, en ik weet het nog niet, maar op de een of andere manier ligt dat voorin mijn geheugen zodat ik het op volstrekt willekeurige momenten nog wel eens zing. 🙂

     1. Koekelberg is één van de 19 gemeenten die Brussel vormen. Die basiliek blijft dus van Koekelberg, net zoals de kerk van Laken. Dat wil Raymond misschien benadrukken.

      Ik zou het anders ook niet weten. 😉

Een reactie achterlaten