4 thoughts on “Westwall Ost”

 1. Mooie foto’s! Ik had niet eerder van deze Westwall gehoord, maar nu weet ik dat het deel was van de Duitse verdedigingswerken. Toch prachtig hoe dat in het landschap ligt, ondanks de oorspronkelijke bedoelingen, en blijft liggen.

  1. Ik kende het van vroeger, maar dan wel als “The Siegfriedline” (Siegfriedlinie) omdat mijn moeder daar een liedje over zong. Maar eigenlijk wist ik niet wat het inhield.

   Ik zocht het liedje even op: “We’ re Gonna Hang Out The Washing On The Siegfried Line” al was dat, volgens mij, niet de tekst die zij zong.

   Toen ik dan ergens las dat die grotendeels bewaard was gebleven, wist ik direct waar we onze volgende mini-vakantie gingen doorbrengen. En achteraf spijt het ons zeker niet.

 2. Van de Siegfriedlinie had ik wel eens gehoord, maar eigenlijk geen idee wat dat was. Dat liedje is leuk, typisch zo’n Brits ding om de vijand mee uit te lachen. Dit zijn leuke reisjes, dingen gaan zien waar je eens wat over gehoord of gelezen hebt. Ook al stelt het misschien niet altijd voor wat je je erbij had voorgesteld, dan nog is de onderneming op zichzelf al de moeite waard.

  1. We gingen voor de drakentanden, maar op de wandeling “west” stonden er niet zoveel meer. De andere kant op stonden er des te meer. En al het andere was mooi meegenomen.

Een reactie achterlaten