4 thoughts on “Atlantikwall Raversyde”

 1. Mooie foto’s. Op onze Waddeneilanden heb je ze ook, die bunkers. Net als op je foto’s worden ze vaak weer toegankelijk gemaakt en krijgen ze een museumfunctie. Die Atlantikwall was toch wel heel bijzonder, dat heeft (de opdrachtgever van) Stephan Vanfleteren goed gezien. De Noordzee- en Atlantische Oceaankunst met elkaar verbonden door beton en staal. En, zoals in de bunker van Ameland, met graffiti. ‘Mutti’, en ‘Sabine’, met een hartje.

  1. Die opdrachtgever heeft dat echt goed gezien.

   Het boek is onderweg.

   De Atlantikwall begon bij in het Noorden om te eindigen bij de Kanaaleilanden.

   Natuurlijk zijn onze kleine landjes niet meer zo goed voorzien van restanten, omwille van o.a. bebouwing, maar het moet ooit gigantisch geweest zijn.

   En Stephan Vanfleteren had er echt oog voor.

Een reactie achterlaten