Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ochtendgemompel

mske wordt wakker. Ze had gedroomd over een lange vrouw met lange zwarte haren, die depressief was. De man had nogal komisch gereageerd waardoor de vrouw opgefleurd was en daarom kwam de man -en nu komt het- met zijn voeten tegen de ene muur lopend en met een hand tegen de andere, met een glas champagne in de hand dat hij de vrouw aanbood. En toen werd mske wakker omdat ze zich realiseerde dat dat niet kon.

Maar de man leek wel op Rik Andries. En Rik Andries dat was ooit één van mskes favoriete acteurs. Met de school gingen ze naar een stuk met hem over een blinde jongen en ook zag ze hem Hamlet spelen.

Hamlet! Nog zoiets. De Engelsen en hun Shakespeare! Volgens mske was Shakespeare een nogal verwrongen geest of een gedrogeerde en dat vinden de Engelsen dan de basis om literatuur te gaan onderwijzen en waar ganse generaties zich de kop over braken wat dit of dat nu weer zou betekenen.

Niet aan mske besteed dus, dat soort literatuur, dus ook de Griekse geschiedenis, gegeven door Gerard -Zuster Gerarda om het mooi te zeggen- dat was een hel. Later las mske de Griekse geschiedenis zelf en de Illias én de Tocht der Tienduizend. Wat daar zo heldhaftig aan was, dat mag Joost weten! Een stelletje opgezweepte venten die liever een potje gingen bakkeleien dan voor hun eigen volk te zorgen. En dan die “Hoden en Gelden” zoals die Westvlaamse gidsen in Griekenland het zo mooi wisten te vertellen? Gelukkig hadden die dan nog geen “Geiligen”.

En dat allemaal door één zwartharige lange depressieve vrouw.

Previous

Kappersklap

Next

Valsspel

1 Comment

 1. 05-05-2005, 12:40:44
  Wat
  Wat een lange zwartharige depressieve vrouw al niet kan aanrichten, hé …
  http://ofanders.skynetblogs.be
  Ofanders

  —————————————————————————–

  05-05-2005, 18:25:05
  vraagje
  was het het haar van de depressieve zwartharige vrouw welk lang was of was de depressieve zwartharige vrouw zélf lang? en hoelang was dan die zwartharige vrouw al depressief?

  Han

  —————————————————————————–

  06-05-2005, 08:07:02
  **
  Om het kort samen te vatten, héél lang !

  DVm

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén