Zaterdag dus verwelkoming van de nieuwe inwoners en ondanks Slow en mske hier sedert 1 september al twee jaar woonden hoorden ze daar ook nog bij. Want de stad wou een teloorgegane traditie terug invoeren.

Het was gewoon gezellig. Voorstelling door burgemeester en schepenen, gechronometreerd door een regisseuse die alles had uitgekiend tot in de puntjes, rondleiding door de gemeentelijke diensten, standjes op het plein van het gemeentehuis, een receptie. Alles tot in de puntjes af.

Slow en mske hebben bij de tombola nog een waardebon gewonnen voor het aanschaffen van verf. Die zal nog wel van pas komen. De gratis bon voor zwemmen komt ook wel van pas. En het jaarabonnement gratis van de bibliotheek? Tja, mske heeft net het hare verlengd en dat zal ze dus tot de volgende verlenging moeten bijhouden.

En wat te doen met de gratis bon voor de thermale baden? Op het eerste zicht zijn Slow en mske niet zo geneigd om die te gebruiken. Als Slow en mske dat willen doen, zullen Slow en mske dat wel ergens gaan doen waar het privé is.