Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Vuilbakhistories

Slow en mske zijn, voor de evenementen, zo van tijd tot tijd eens een week weg. Dan hebben ze geen vuilbak om buiten te zetten. Slow en mske produceren dus minder afval. Ze betalen wel voor een gans jaar.

Slow en mske brengen veel zelf naar het containerpark. De laatste tijd gaat dat dan ook af van hun kaart. Die kaart? Dat is per beurt. Maar op een fiets transporteer je toch niet zoveel als in de koffer van een auto?

Slow en mske betalen milieutaks voor een firma, omdat mske hier een zaak heeft ondanks dat ze voor de evenementen, zo van tijd tot tijd, eens een week weg zijn en dan ook minder water, minder elektriciteit en minder wat-dan-ook verbruiken.

Hebben ze daar ooit al over geklaagd? Neen.

Maar wat er nu toch over is, is dat ze de vuilnis op de afhaaldagen niet meenemen en gewoon laten staan.

In de zomer had Slow opgebeld omdat de GFT niet was opgehaald en ze hier met een berg afval zaten dat er niet in kon.

Nu was het, nog maar eens, de PMD en mske belde niet de instantie, ze belde de stad. Ze legde het ganse voorgaande uit. Dat zij hier, ondanks de administratieve aard van de zaak, en enkel met hun tweetjes zijnde, meer moeten betalen, daar is niets aan te doen. Dat is het politiereglement. Dus twee pc’s zijn genoeg om Slow en mske evenveel te laten betalen als de stinkfabrieken uit de industriezone. In elk geval, gingen ze het nodige doen voor de vuilophaling en misschien zouden ze diezelfde dag nog wel iets horen van de instantie.

We hoorden hier niets en de zak PMD staat hier nog altijd.

Previous

Stapke plons en fiets

Next

Kunst in de wei

3 Comments

  1. Hier gebeeurt het al eens dat vooral de pmd zak niet wordt meegenomen( die is doorzichtig) en meestal (niet altijd) is er dan een sticker opgeplakt dat de zak niet goed is gevuld. Laatst weer eens:ik maar zoeken wat er voor niet- thuishorend-alval-voor-een-pmd-zak kon insteken.Ik zag niets verkeerd. Gevolg de klusjesman heeft die met het tuinafval meegenomen en probleemloos gedropt in de daarvoor bestemde container. Wellicht had de vuilnisman een aanval van machtswellust toen hij die zak liet staan!

  2. ms

    Een rode sticker betekent dat er niet goed gesorteerd werd en daar gaat het hier niet over.

  3. Er zijn hier belastingen die áltijd op 3 personen gebaseerd zijn.. al die tweepersoons huishoudens mogen die dus ook voor 3 betalen.. alleen alleenstaanden betalen minder. Ik vind dat ook wel wat onterecht, maar dat is nu eenmaal zo. Maar zoals in jouw geval, betaal je wel érg veel voor maar héél weinig. Dan mag je inderdaad er toch op rekenen dat je vuil normaal op tijd wordt opgehaald.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén