Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zijde goed thuis geraakt?

We hadden het er ooit al over, maar omdat dat bepaalde postje beveiligd is, gaan we er alleen voor onszelf naar verwijzen. Jammer maar helaas.

Nu deed er zich weer een dergelijke situatie voor. Het was op de laatste samenkomst voor de reuzenverhuis en er werd gedanst en mske danste mee. Dat deed ze altijd al graag. Vroeger ook.

Bij de grote reuzenverhuis echter vroeg een vrouw of “mske goed was thuis geraakt”. De bedoeling er achter was duidelijk. Maar mske hoeft niet te drinken om te dansen, integendeel. En mske lust ook af en toe wel een glas maar twee is toch een schone maximum, zeker als we het over de bieren hebben die hier in de streek worden gebrouwen. Twee is trouwens altijd een schone maximum voor mske. Want ze zou eerder in slaap vallen dan gaan dansen als ze iets te veel op heeft.

mske, die anders nooit het juiste antwoord weet, wist het nu wel. Ze zei, al lachend natuurlijk, want tussen reuzenmensen moet je nooit wat kwalijk nemen, dat zij, mske dus, wel kan dansen zonder drinken maar dat de vraag alleen al wou zeggen dat …

De vrouw keek een beetje verbaasd, ze keek een beetje schuldig maar toen lachte ze er ook mee.

Previous

Binnenkort doen ze dat ook nog zelf

Next

Treinen in gevaar

4 Comments

 1. bea

  Vreemd dat de meeste mensen denken dat je dronken bent als je plezier maakt.

 2. Die mensen moeten zelf eerst dronken zijn zeker om te dansen en plezier te maken!!

 3. Inderdaad MS-ke, ” mensen zijn rare wezens … ”

  hihihi

  ((( knipoog )))

 4. Gettie

  Duidelijk een vrouw met zelfkennis en iemand die zichzelf niet te serieus neemt en vooral iemand die ook nederig kan zijn.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: