Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Aan en rond de Bostalsee

In september 2023 waren we voor de eerste maal aan de Bostalsee1 en op de wandeling rondom het meer kwamen we voorbij:

(Lees verder onder de foto)

Geen vermelding, geen plaatje, geen naam noch van beeld noch van kunstenaar.

Een ietsje verder zagen we:

(Lees verder onder de foto)

En weer geen gegevens, maar een dag of twee later zag ik volgende plaatje:

(Lees verder onder de foto)

En toen ging ik even aan het googelen. De Skulpturenstraße2 loopt van Sankt Wendel naar Bosen2 en maakt deel uit van een groter geheel.

Er zijn er wel meer van die Skulpturenstraßen und -Wegen die bij “Straße des Friedens – Straße der Skulpturen3” in Europa behoren.

(Lees verder onder de foto)

We wilden die wel afwandelen, maar men maakte gewag van 25km en dan ben je nog niet terug. En omdat we geen zin hadden om daar naar bussen en bushaltes te gaan zoeken, gingen we vanuit ons verblijf een aantal kilometer die Straße richting Sankt Wendel volgen.

We kregen geen enkel beeld te zien en keerden onverrichter zake terug en beloofden onszelf dat we tegen volgende keer, wél de busdienst naar Sankt Wendel zouden raadplegen en dat we dan vandaar de 18km richting Bosen zouden nemen, maar niet tot in Bosen, maar wel tot aan ons verblijf.

En terwijl we daar toch waren boekten we al voor “de volgende keer”. Het was ons zo goed bevallen dat Luc het park verkoos voor ons verblijf rond zijn verjaardag.

De tijd is er overheen gegaan en veel gedachten ook. Uiteindelijk hebben we beslist die kunstroute niet af te wandelen, vermits we op het stuk dat we wél deden, geen beelden meer stonden behalve de twee die hierboven op de foto’s staan.

En ergens in de aanvang van de lente van dit jaar besloten we het anders aan te pakken. De plannen waren er dus al, maar hoe we ze realiseerden komt in de loop van de volgende dagen nog aan bod … of misschien niet.

Vast staat enkel: we waren er nog maar pas en het was al voorbij.

pske van mske:

  Googelen gaf me ook meer info over de twee beelden hierboven op foto: “Leo Kornbrust: Liebesthron (1979) – Bostalsee” en het tweede: “Shlomo Selinger: „Requiem für die Juden“ (1980) – Bostalsee.

  De foto’s van het project vind je hier4. Maar wellicht staan niet meer alle beelden tentoongesteld.

____________________
1 Bostalsee
2 Straße der Skulpturen St. Wendel
3 St. Wendel
4 Straße des Friedens – Straße der Skulpturen in Europa
____________________

Previous

Hamamdoekenhistorie

Next

Beestjes op vakantie

4 Comments

 1. Nou word ik wel nieuwsgierig!

  • ms

   Telkens plan ik op voorhand. Dat een verblijf bij Center Parcs meestal uitloopt op een wandelvakantie komt doordat wij geen parkhangers zijn.

   Maar telkens plan ik wel op voorhand één of andere activiteit in, zoals een stadsbezoek aan de stad in de buurt bijvoorbeeld. Veelal valt dat bezoek in het water wegens “geen goesting”.

   We zijn geen stadsbezoekers ook niet. Een stad heeft ons/me enkel iets te bieden als er een museum is ook. En promotie voor die stad omwille van de winkels bekoort me niet.

   Dus een volgende keer zal dat terug gepland worden voor noppes en dat weten wij beiden zeer goed op voorhand, maar we doen een poging.

   We wilden op de terugreis wel via Bernkastel-Kues, maar wat hadden we vergeten? Het was de dag na Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart en we hadden in het park zelf wel al gezien wat dat teweeg bracht.

   Maar … we beleefden wel genoeg. En daarover komt zeker nog wat. Is het hier niet, dan wel op “In Beeld”.

 2. Ik ken de route niet, noch het gebied. Wij zijn itt jullie juist wel weer stedentrippers. Omdat die meestal barsten van de cultuur, geschiedenis maar ook specifiek shopgenoegen. En als je wilt wandelen…een beetje wandeling door onze eigen stad brengt 18-28.000 stappen, een beetje grotere stad zelfs nog meer. Binnenkort mijn verslagen over een paar erg aardige musea….

  • ms

   Voor een museum ga ik wel naar een stad maar shophorror wil ik écht niet.

   Om te wandelen verkies ik echt wel bos en natuur. En een water is altijd mooi meegenomen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén