Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Welles – nietes

De laatste trend in nieuwsverspreiding is het negatief verkondigen van wat ze eerder al eens positief hadden gemeld. Zoals het bericht dat ze alle jaren in de zomer lanceren over het feit dat je moet opletten voor teken, want die vergroten het gevaar op de ziekte van Lyme.

Vanmorgen lezen we: “Gevaar op ziekte van Lyme door tekenbeet overroepen”. We hebben het niet gelezen. We hebben ook nooit iets speciaals gedaan tegen die teken, al weten we wel dat je niet in takkenbossen moet gaan hangen met dit weer.

Maar nu lezen we ook: “Doodgeschoten beer had Antwerpse niet aangevallen”. Ons eerste gedacht was dat dat meiske gewoon gevallen was omdat ze ging lopen voor die beer, of zoiets. Want we wisten wel dat het meiske een zwarte beer was tegen gekomen, zich voor dood had gehouden, maar die beer had toch maar in haar rug gebeten. Daarop, omdat ze zag dat het meest gekende berenmisleidingstrucske niet werkte, had het meisje het op een lopen gezet. Niet dus? Wél waar! Als we het artikel lezen, blijkt dat ze gewoon een andere zwarte beer hebben afgeschoten. Maar … die was ook agressief hoor! Alleen kan die beer dat niet meer tegenspreken hé.

We weten wel dat het niet volledig hetzelfde is, maar het is toch zo een klein beetje als iemand levenslang opsluiten voor een moord die hij niet begaan heeft en zeggen: “jamaar, jij bent ook agressief want je had “verdoemme” tegen het slachtoffer gezegd”.

Previous

Blijf maar daar! We zijn al met genoeg!

Next

De hinde op de scheve schaats

3 Comments

 1. Goeie morgen! Het regent hier ,jammer toch !

  Van die boer… dat ik daar niet heb aan gedacht hahaha, dan had ik dat er zeker onder geschreven!Toen we aan die woning voorbijwandelden vonden de kleinkidneren het ook zo grappig en in feite onwezenlijk,want ze vroegen zich af hoe de bewoners dan in hun huis kwamen. Zeker langs de achterdeur….
  Ik heb dat ook gelezen over die beer en dat meisje en die “teken “affaire. Ik ben er zeker van dat die krantenjongens schrijven om de bladzijden vol te krijgen.En veel van die zaken zijn halve waarheden. Toen ik werkte heb ik artikels gelezen over zaken die gebeurd waren en die ik pertinent kende omdat we er zelf mee geconfronteerd waren. Ongelofelijke leugen verhalen. Maar wij die het verhaal exact kenden mochten niet reageren om privacy reden van de slachtoffers. Daarom lees ik ” de morgen” dan kom ik daar toch minder van die “rommelverhalen” tegen.

 2. ms

  Ik lees ze daarom allemaal, op ’t internet. Dan kan ik wat vergelijken en de smeuïge verhaalkes, van de smeuïge verhaalkesgazet, laat ik ook achterwege.

  Maar ’t viel me vanochtend op, zo twee “tis nie waar zé” berichtjes kort bijeen.

 3. ridder

  TITEL: neet – jaat
  dan moet je zoals koenie de afgelopen week noodgedwongen moest doen eens de weersvoorspellingen opvolgen en vergelijken, ze kunnen er soms ook een half continent naast zitten.
  koenie kiplekker,die meestal ‘de hollanders’ volgt, groet.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: