Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Kinderen

Dit vindt mske belangrijk.

Slow had ergens gelezen of gezien dat vader Lejeune een oproep had gedaan om witte lintjes aan de antennes van de auto’s te hangen omdat hij daardoor zou ervaren dat de mensen solidair zijn met wat ze nu doormaken.

mske heeft dat niet gelezen, ze heeft dat niet gehoord noch gezien, maar hing toch een wit lintje aan de antenne. En blijkbaar zijn er nog een paar enkelingen die dat hebben meegekregen, maar de meesten niet.

Maar mske wil solidair zijn met vader Lejeune en de andere mensen die op dit ogenblik nog maar eens door de hel gaan omwille van het ganse circus waar de hoofdrol wordt gespeeld door een wezen dat de lucht die hij inademt niet waard is.

Omdat mske een dochter heeft gekregen en ze die 8 jaar heeft zien worden, ze heeft die 14 zien worden, ze heeft de puberteit van Zus meegemaakt en ze kent haar nu als een volwassen vrouw. Als je dat in deze wereld kan, heb je een reden om dankbaar te zijn en solidair met mensen die dat niet kunnen of konden.

En voor anderen kan het als een teken van hoop gezien worden, dat zij hun kinderen zouden kunnen zien opgroeien zonder dat een gekke, dronken of wilde bestuurder hen vermoordt, zonder dat een kwade ziekte hen weghaalt of zonder dat ze een monster zonder weerga tegen komen.

Een maatschappij die zijn kinderen niet kan beschermen gaat ten onder.

Previous

Badkamerinstallateur

Next

Dooreen geschodderd

1 Comment

 1. 21-03-2004, 11:37:06
  Mooi gesproken (geschreven)
  Ik zou het niet beter kunnen uitleggen.
  Knap verwoord!

  Nog een fijne zondag voor jullie.

  Knuffels voor alle huiskameraadjes.

  Marian

  —————————————————————————–

  21-03-2004, 17:33:57
  witte lindjes
  ik heb het ook gehoord en gedaan,
  die zaterdag op de parking van de GB kwam er en dame
  naar mij,die heel gelukkig was met dat gebaar.
  ze zei me ” dat haar dochter zeven jaar geleden vermoord was door de pianoleraar” ze was 21 jaar
  ik heb wel ff moeten slikken ,en haar verhaal bleef door mijn hoofd spoken. Maar ik heb naar haar geluister
  liliane

  liliwens

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén