Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Drollige dinsdag

Luc is een vroege vogel die ik wel nog hoor. De kwinkelierders daarbuiten jammer genoeg niet meer.

Afin, tot daar aan toe. Maar Luc en ik zijn ooit lang geleden eens overeengekomen dat hij niet vóór 7 uur opstaat. Daar is soms een uitzondering op. Zoals wanneer we samen weg gaan. En éénmaal per jaar, zoals gisteren, voor de autokeuring.

Luc wil niet op afspraak gaan. Zijn argumenten zijn een beetje raar, maar soit, ieder zijn mening. Zijn oplossing is gewoon dat hij daar lang genoeg voor aanvang voor de poort gaat staan. En dan wil hij om 6u vertrekken. Daarom ook moest die auto op maandag absoluut naar de carwash.

Dan staat hij op om half zes en maakt zich klaar. Om iets voor zessen spring ik zo uit mijn bed gewoon in mijn training, steek mijn oren in en veeg er voor één keer mijn voeten aan om met een badjas over de straat te lopen omdat die auto achterwaarts de hof af moet.

Eens hij vertrokken is spring ik gewoon uit die training, met hoorapparaat en al, weer mijn bed in en vraag me af … ik hoor vogelkes. Allee, juister gezegd, ik hoor één vogelke -waarschijnlijk de grote Tsjip- zijn ochtendrepertoire afdraaien, waarbij ik terug in slaap geraak en wakker word op mijn gewone tijd.

Tegen dat ik, gewassen en deftig aangekleed, beneden mijn sneakers sta aan te trekken, loopt Luc de woonplaats in -de auto is er door- en kunnen we aanschuiven aan het ontbijt.

En ineens is het weer een gewone ochtend.

Previous

Mottige maandag

Next

Worstige woensdag

12 Comments

 1. Wel handig, zo’n man die dat doet! Je hebt natuurlijk groot gelijk dat je er nog even in duikt. Hoewel…. als je nou eens, voor één keer, de kamer versiert in de tussentijd, slingers, lampions, confetti. Gebak op tafel, feesthoedje op het hoofd. En dan Luc’s gezicht wanneer-ie de kamer weer binnenkomt. 🙂

 2. Op die manier is dat dan toch mooi geregeld en heeft Luc de drukte ontweken in de autokeuring.

  • ms

   Daarom doet hij dat. Hij doet dat liever dan op afspraak want op afspraak is de dag doormidden, zegt hij.

   Nu ja, als hij dat liever op deze manier doet is dat ook mooi opgelost.

 3. Mooi dat de auto er weer door is, want een nieuwe of tweedehands moeten kopen is toch weer een flinke hap uit het budget. Fijne woensdag gewenst.

  • ms

   Het betreft hier gewoon de jaarlijkse autocontrole. Niks om een andere auto voor te kopen. Maar als hij afgekeurd wordt krijg je weer bijkomende kosten.

 4. Binnenkort moet de onze ook naar de keuring. Hoog tijd voor een grote onderhoudsbeurt en dan zijn we weer gerust voor een jaar.

 5. elsjeveth

  Wat een sfeervolle beschrijving van jullie ochtend. Je hebt zelfs kunnen genieten van de grote Tsjip en Luc blij met de gewenste uitkomst van de keuring.
  Happy Woensdag

 6. Vorig jaar moesten we in september naar de keuring. Daarvoor hadden we in juli al een afspraak gemaakt want we hoorden links en rechts dat er lange wachttijden waren. Mijn man is dan ook zo’n vroege vogel, die wil een afspraak bij de eersten rond 7u. Zo was ook onze dag niet doormidden. Vroeger, toen ze nog niet deden aan afspraken, stond hij daar ook al om 6u te wachten. Hij vindt dat niet erg, is een vroege vogel. En ik sta niet mee op, dus hij doet maar.

  • ms

   Ik sta wel mee op. Die auto moet achteruit de straat op en met een bocht kan je dan niks zien. Het is zo al niet gemakkelijk met de snelheid waarmee sommigen van die berg afstormen.

   Ik had een afspraak geopperd, maar neen … liever niet.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén