Wizzewasjes

Dubbel gebubbeld

Rommel!

We hadden onze wagen volgeladen en reden naar de locatie waar je goederen voor de Kringwinkel mag/kan af geven.

Omdat we niet zinnens zijn om nog veel op rommelmarkten te gaan staan, hadden we enkele goede stukken uitgezocht om niet met enkel die luster daar te staan.

Bovendien was er een actie zodat je voor 5kg binnen gebrachte goederen een aankoopbon van 5€ kon krijgen, te besteden per aankoopschijf van 15€.

De man die de goederen ontving zei: “Rommel” terwijl hij naar de luster wees. “Die gaan we toch vernietigen” zei hij. “En dat ook” wees hij op het computerscherm. “Dat werkt nog” schrok Luc. “Ouwerwetse rommel” zei de man.

We bekeken elkaar. Het is nu niet omdat wij het niet meer moeten hebben dat dingen die nog perfect werken en waar niets aan scheelt behalve dat ze dan wit zijn terwijl de mode van nu zwart is, zomaar weggegooid of vernietigd moeten worden.

“Gade de rest nog uitladen?” vroeg de man brutaal. We bekeken elkaar nog een keer. We schudden van neen en sloegen onze koffer dicht.

We zullen nog maar een paar keer de rommelmarkt doen en wat overblijft zullen we wel naar de Kringwinkel brengen op een moment dat er geen aankoopbonnen mee te krijgen zijn. Ze zouden nog durven denken dat we het daarom doen.

Previous

De verpakkingen

Next

Eens iets anders

12 Comments

 1. Wat een brutaliteit. Je hebt gelijk dat je de koffer weer dichtsloeg.

  • We hadden nog een zwart pc-scherm, enkele Chinese vissers, een houten hapjesschaal die we niet meer gebruikten en nog een en ander.

   Maar als het toch maar is om te vernietigen … laat maar dan.

   Misschien moeten we het maar in het Leuvense binnen brengen, daar zagen we in de winkel al eens een schouwstuk met een gat waar een klok had ingezeten.

   In hun beginjaren herstelden ze ook elektrische apparaten. Dat doen ze nu niet meer. Nu moet alles zo snel mogelijk in die winkels belanden.

 2. Tegenvaller. Was hij de beheerder? Soms praat een hulp ook mee hoewel hij/zij nergens verstand van heeft. Heb ik in onze omgeving meegemaakt.
  Ze zijn hier ook streng. Een bank en bijpassende stoel namen ze niet aan, het moest een compleet bankstel zijn.

  • Een medewerker.

   Je reactie was niet verdwenen maar bevond zich in de afwachting. Je had een ander e-mailadres gebruikt en Akismet is streng voor onbekende mailers.

 3. Reactie verdwenen, dus nogmaals.
  Hier kunnen ze ook streng zijn. Een tweezitsbank en bijpassende stoel werd niet aangenomen, het moest een compleet bankstel zijn.

 4. Ze zitten er niet meer op te wachten. Ontspullen is een trend en de kringloop wordt overspoeld, was laatst nog op de TV hier in NL. Ik gooi alles nu gewoon weg. Ik heb nog nooit een aankoopbon gekregen trouwens. Ik denk dat ze dat niet kennen in NL.

 5. Op tweedehandssites en facebookgroepen kan je ook je spullen aan de man of vrouw brengen. Zo’n brutaliteit zou ik ook niet aanvaarden en het deksel voor zijn neus dichtslaan.

  • FB hebben we niet en een tweedehandssite ziet er wel verlokkelijk uit maar dan moeten sommige stukken wel afgehaald worden en daar hebben we een beetje onze twijfel over.

 6. elsje

  Wat een jeweetwel. Groot gelijk dat jullie vertrokken zijn. Die zogenaamde rommel had vast nog wel iets opgebracht of was er iemand blij mee geweest.

Wat denkte daarvan?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: