Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

TeVeel – TeVoos

Het voelt wat raar, zo na een haast TV-loze zomer -koers uitgezonderd- terug TV op en er aan gewennen.

Het is wel zo dat we in Zonekes huis wel meer TV kijken dan thuis. Het ontbreken van huiselijke bezigheden zorgt daarvoor. En ja, dan kijken we soms wel eens naar een tijdsverdoener à la Major Crimes.

We keken naar “Sworn to Silence”1, moord bij de Amish, maar bij “The Devil’s Own”2 haakte ik af en lag vroeg in bed.

De twee afleveringen van “Grenslanders”3 zagen we ook en daar had ik eigenlijk meer van verwacht.

Televisie en ik … we hadden altijd al een moeilijke relatie.

1 IMDb
2 IMDb
3 Wikipedia

Previous

Een beetje gehalveerd

Next

Te veel koffie?

14 Comments

 1. Ik vind er niet veel soeps op tegenwoordig.

 2. Die moeilijke relatie herken ik, jarenlang zag ik niet veel meer dan het journaal, pas sinds ik weduwe ben bekijk ik meer. Niet véél meer, Floortje, Reizen Waes, dergelijke programma’s.
  Maar straks zet ik wel Prinsjesdag aan, benieuwd naar de troonrede, of er wat nieuws instaat.

 3. elsje

  Grenslanders daar heb ik wel wat mee. Veel herkenbaar landschap en dorpjes. Chris schrikt zich telkens rot als ik roep, o dat is daar en die en dat… voor mij had de serie heimweeland kunnen heten.
  Het verhaal op zich wat overtrokken, maar allez een kniesoor die daar op let.

  • ms

   Voor ons is het niet herkenbaar en blijft enkel het wat overtrokken verhaal, maar na twee afleveringen ga ik nog geen eindoordeel vellen.

 4. Grenslanders hebben we bekeken omdat het grotendeels hier werd opgenomen en we veel herkenden, maar het verhaal vonden we niks. Al die moorden in onze achtertuin. Dat klopt niet. Ook reden ze met de auto’s tegen de richting in, en Saeftinghe en Breskens leken naast elkaar te liggen… Het is meer dan eeen uur rijden… Moeilijk om je daar dan in in te leven. We zagen alleen de fouten. Kan ook zijn omdat we hier wonen.
  Toen ze hier kwamen opnemen sloten ze het strand en de dijk hermetisch af. Overal stonden mensen van de crew om ons tegen te houden. Dat vonden we echt geen prettig gevoel. Alsof we in bezet gebied zaten, beroofd van onze vrijheid.

 5. TV zegt me ook niet veel meer. Soms kijk ik mee naar wat de vrouw aan het kijken is maar echt boeien doet het me nooit. Ook zijn we geen soap kijkers die iedere dag Familie of Thuis volgen.

  • ms

   Die soaps! Oh nee! Ik vind het zelfs ergerlijk dat ze haast dagelijks in de gazetten vertellen wat er gebeurde.

   Nu ja, als er mensen dat graag zien zoveel te beter voor hen, maar diegenen die het hebben gezien moeten het toch niet meer in de gazet lezen.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: