Wizzewasjes

Blijf in uw kot!

Een taks op domme ideeën

Deze week las mske de internetgazetten en ineens verslikte ze zich een beetje toen ze las dat Cathy Berx, gouverneur van Antwerpen pleit voor het invoeren van een vettaks. Want wij leven toch allemaal zo ongezond en op die manier zou het kopen van gezonde voeding gestimuleerd worden.

mske bedacht dat het toch eenvoudiger zou zijn om gezonde voeding goedkoper te maken. Slow grijnsde en vroeg of ze ambras met de land- en tuinbouw wou want die mensen krijgen al maar een sikkepit van wat die goederen in de winkels kosten. En ja, van al die taksen en tussenpersonen zou er wel geen enkele geneigd zijn ook maar een percent te laten vallen.

En dat is nu juist wat mske stoort. Onder het mom van bezorgd te zijn voor de gezondheid is het enige doel meer taksen te heffen. Net zoals ze het met de sigaretten doen.  Want zo een kleine prijsverhoging is toch niet onmiddellijk voelbaar in de zak van de roker, dus rookt die gewoon verder tot hij de volgende kleine prijsverhoging ook weer negeert. Als die vettaks er door komt zal dat wel op dezelfde manier doorgevoerd worden en zal de taksenrijver de enige zijn die er beter van wordt.

Vroeger hadden de mensen nog hun patatten en groenten uit eigen tuin.  Maar dat is nu ook een risico. Je weet nooit wat er in de grond zit en er werd nog nooit zoveel over saneren gesproken.

Wil dat nu zeggen dat wij voorstander zijn van vettige fret? Neen, integendeel, de gewone dagelijkse kost vinden ze hier eigenlijk het lekkerst. Maar dat ze eerlijk zijn en ofwel toegeven dat het hen om de centen te doen is of dat ze anders gezonde maatregelen treffen.

Previous

De vraag der vragen

Next

De bruin-witte verhouding

10 Comments

 1. Heerlijke naam ,Sloef,prachtig wij hadden indertijd ook rare namen voor onze poezen. Ik zal hier graag lezen.
  groetjes

 2. En zeggen dat ze er ooit aan gedacht hebben van mij “Postuur” te noemen.

 3. Precies! Het zal ze worst wezen of je ongezond eet…als ze maar kunnen vangen! Stel: je bent écht bezorgd om je burgers hun gezondheid ( en dan natuurlijk tóch al omdat het de gemeenschap zoveel aan extra zorgkosten zal kunnen kosten)..dan inversteer je als overheid in gezonde voeding zodat de consument weer voor normale prijzen groente en fruit kunnen kopen ( ipv voor die woekerprijzen die sinds de invoering van de euro schering en inslag zijn voor dat soort produkten)..dan zijn ze misschien eerder geneigd om gezonder te eten. Maar nu is het gewoon goedkoper om ongezond te eten…sommige mensen kunnen amper nog gezondere voedingsmiddelen kopen…die sturen hun kinderen tussen de middag met een zak chips de straat op.
  Maar natuurlijk zijn ze niet écht bezorgd om de gezondheid van de burgers…ze zijn bezorgd om het staatskastekort…en dat willen ze aanvullen. Wees gerust…dat ballonnetje van die wettax is hier ook al diverse malen opgelaten, maar komt elke keer weer neer hoor…denk niet dat ze het met goed fatsoen in kunnen voeren. Hier is het volgende plan, om mensen met een ongezonde levenswijze méér voor de zorgverzekering te laten betalen…maar of ze dát hard kunnen maken is óók nog maar zeer de vraag.
  Groetjesss!

 4. hmm..’investeer’ en ‘vettax’ was de bedoeling natuurlijk!

 5. Tegenwoordig halen ze overal geld uit, en wat nog niet bestaat, vinden zij wel uit. Inderdaad, nét zoals bij de rokers. Tssssss…

 6. gettie

  Ja, die heeft geen gezond verstand op overschot, oftewel is ze slim ! Er zijn minder inkomsten omdat er minder gerookt wordt, dan gaat ze het maar halen bij het korteletje, de worsten en de gehaktballen. Beter voorstel, schaf een paar deelregeringen af en het geld stroomt binnen. Er zal geen enkele van die politiekers moeten gaan doppen want die hebben toch nog allemaal een echte job achter de hand!!

 7. Toen ik het nieuws hoorde ,zeiden we tegen elkaar.”alé hup ze hebben weer iets gevonden waar ze taks kunnen opleggen.Dat ze eerst eens beginnen met al die vette premies af te schaffen die topmanagers krijgen om afgedankt te worden”
  En zoals Gettie zegt “schaf een paar deelregeringen af” .Er zal dan minder geruzied kunnen worden en wees maar zeker dat dit ook geld kost aan alle burgers ,want voor niets gaan ze daar op hun vergaderingen niet zitten ruziën.

 8. @mizzd ik denk dat een zak chips duurder is dan een paar boterhammen… het is dan meer de gemakzucht die wint

 9. @ olive..
  Zou heel goed kunnen ja…maar een banaan of een appel kost ook niet veel aan moeite, maar daar zie ik nooit kinderen mee lopen hier inde oude stadswijken!

 10. @ Gettie : koteletjes en worsten en gehaktballen ? Zouden ze zó ver gaan ?

  @ Magda : die vette premies dat is pas vettaks.

  @ Olive & mizzD : in de school bij Amke en Ella mogen ze geen chips of snoep meebrengen, ook geen frisdrank. Bovendien is er nog een fruitactie, maar hoe dat juist ineen zit zou ik Bollie moeten vragen. Maar of dat de juiste oplossing is weet ik ook niet, want het verbodene…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: