Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De bruin-witte verhouding

Sedert dat broodmachientje hier in huis is, kopen Slow en mske meestal broodmixen. Zelf uitproberen hebben ze nog niet gedaan.
Nu zijn er in de Colruyt toch van die handige broodmixkes in pakskes van halve kilootjes wat een mooi broodje van 750 gram oplevert. Er zijn mixkes voor wit brood, voor boerenbrood en voor volkorenbrood.

Slow en mske hebben dat uitgeprobeerd en al is het boerenbrood niet slecht, is het toch de minste en niet echt wat ze hier van hun dagelijks brood verwachten. Het witte echter is super de mega extra en het volkoren gewoon lekker.

Na dat proeven reed mske eens speciaal naar de Colruyt om een vracht in te doen maar ze kwam van een witte kermis thuis, want al had ze haar wagen, lees bak, volgeladen gekregen met wit broodmeel, er waren maar twee volkorens geweest.

Sedert die dag hebben ze ondervonden dat het altijd zo gaat. Telkens ze in een Colruyt binnenlopen, hetzij de onze, hetzij die van Tienen brengen ze zoveel mogelijk volkoren mee en komen steeds aan een maximum van twee – de keer dat ze er vier had uitgezonderd.

“Zou ik Colruyt bellen? dacht mske. Want je kan bij Colruyt dingen bestellen die niet bij het courante assortiment van je winkel behoren. Maar dan moet je die wel in grotere hoeveelheid kopen. Stel dat ze dat gewoon met een doos van 20 moet nemen, dan moet ze al regelmatig gaan bestellen, wat haar niet zint. Maar stel dat ze dat met tien dozen van 20 moet kopen, dan krijgen ze die gewoon niet thuis.

Of misschien toch eens de Colruyt bellen en navragen of er zo weinig aanbod is of dat het gewoon veel verkocht wordt.

Momenteel is de verhouding in de bloembak dertien tegen drie.

Previous

Een taks op domme ideeën

Next

Oorzaak en gevolg

13 Comments

 1. max

  Stop met die mixen, mix zelf
  Bloem, zout, gist, bloemversterker en water.

  Veeeel lekkerder, steeds in grote hoeveelheid te verkrijgen en in grote zakken, lekkerste is 1/2 bruin en 1/2 wit. in de Colruyt, dat merk met die Franse naam.
  en ook goedkoper.

  Ps. ik doe er geen boter noch suiker bij tegenwoordig en het verschil is niet te proeven.

 2. ms

  Ik was dat van zin zelle van dat zelf te mixen, als ’t hoogseizoen in ’t werk hier wat opgeschoven is.

  Nu is dat gewoon practisch.

 3. max

  Dat duurt maar 30 seconden langer als je een goede weegschaal hebt, best is eentje met een digitaal display, een elektronische dus. heb ik ooit eens gekocht in de aanbieding.

  wel opletten met je gist als je teveel gebruikt wil je brood ontsnappen hahaha.

  best is droge gist, in de Coltruy, grote blauwe pakken.

 4. ms

  Aha ! Ik heb zjust een nief ! En gist heb ik ook, in van die blauwe pakken. Maar groot zou ik die nu precies niet noemen.

  Achter het druk seizoen. Gezeid is gezeid.

 5. Nee ik koop het wel gewoon, gebakken brood…

  Fijne zonnige dag!

 6. Ik koop het ook ,bij onze bakker is dat grijs brood gewoon lekker en een broodmachine heb ik ook al overwogen,maar ik heb gewoon geen plaats genoeg,alvast goeie chance met bakken
  dààààààààg

 7. Hmm…klinkt naar discriminatie! hahahahahahaa!
  De volkoren zal wel beter verkopen vermoed ik…hiér toch…hier eten nog maar vrij weinig mensen witbrood volgens mij..komt door dat eeuwige gezeur over dat bruinbrood gezonder is…en nu blijkt dat donkerbruin gewoon bijgekleurd te worden met bruine suiker…!!!!
  Ik vind zonnebloempittenbrood lekker!

 8. ms

  Ik weet niet of het meer verkocht wordt of minder geleverd. Laatst was er niks meer en we vroegen er om want soms staan boven de rekken nog dozen. En jawel een verse doos (wel al open) met 18 witte en boeren en 2 donkere.

  Bij dat machientje zat een boekje met recepten. Zoals gezegd als ’t hier minder druk is ga ik me daar eens aanzetten.

 9. Oh…dat is net zoiets als hier bij de Lidl…daar hebben ze dozen cornflakes en in zo’n grote doos zitten dozen in drie soorten : gewone, gewone met stukjes rood fruit en allbran met rozijnen, noten en fruit…en van die laatste zitten er altijd ook maar een paar in…en iedereen wil die graag, dus grijp je dan ook vaak mis. Waarom zouden die fabrikanten dat eigenlijk doen dan hè???

 10. …en heb je al eens gedacht om naar de Aveve(vroegere boerenbond) te gaan? Hier zie ik toch genoeg bloemzakken staan en in vele variaties!!

 11. ms

  @ mizzD : dan kunnen ze later zeggen dat er niet voldoende vraag naar is.

  @ Magda : de boerenbond komt er niet aan te pas. Verder met de fiets, onhandiger in verpakking en duurder. Het gaat me om die van Colruyt ofwel gaan we voor speciallekes wel naar O’Cool.

 12. hé maar O’ cool is nu ook niet de goedkoopste winkel!!

 13. ms

  We hebben dat allemaal praktijgericht uitgedokterd. We willen die witte en dat volkoren van Colruyt.

  Waldkorn hebben ze in de Colruyt niet maar wel bij O’Cool en die is geweldig lekker. En bij de twee O’Cool’s in de buurt stopt de bus zo goed als voor de deur.

  De boerenbond is buiten beschouwing te laten omwille van de, voor ons, minder gunstige ligging van die twee winkels. We moeten daar, vergeet dat niet, met onze Harley Trapthemzelfson om. De boerenbond is een bergop meer in het oprijden én in het terugkomen.

  We hebben de prijs van de Waldkorn bij de boerenbond bekeken en ik geloof niet dat die goedkoper komt dan O’Cool.

  We vragen ons niet af waar we gaan kopen maar waarom die volkorens in de Colruyt zo in de minderheid zijn.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén