Bij die voorgaande controle moest mske ook haar handtas openen. Zoals altijd bereidwillig, deed ze dat, en wat zag de voetbalstewardess???
 
Nanaaa nana nana …
 
Tja, ze had het zelf gevraagd hé!
 
Wat mij doet denken aan dingen die vroeger ooit zijn voorgevallen en waarbij ik nogmaals moet herhalen:
 
“Wat er mis is met mskes gezicht mag Joost weten.”
 
Blijkbaar trekt mske op een zekere manier van die koddige situaties aan. Toen ze ooit met Finnair van Zaventem naar Helsinki vloog, van Helsinki naar Kittila, van Kittila naar Helsinki was er geen probleem, helemaal géén probleem. Toen ze echter op het vliegtuig van Helsinki naar Zaventem wou stappen en ze, héél onschuldig haar handtas op de scanner zette, nam die douanier haar bij de elleboog, nam de tas als een “verdacht object” en sleepte haar mee naar een afgezette zone en zei: “you have a knife in your purse!” Tja effectief, er zaten een zakmeske, dat ze eens had gekregen, ter grootte van de breedte van haar hand en een minizakmeske in, die zo bot waren dat je er met je bloot g.. kon gaan opzitten en dààr had ze thuis niet aan gedacht. Toen ze hem dat zei en die tas wilde openen, griste hij die uit haar handen, trok de velcro sluiting los en haalde het desbetreffende zakje er uit, waarvan hij de rits nog ruwer opensleurde!
 
De tampons vlogen de ganse luchthaven door! Geschrokken keek hij rond! En toen zei hij dat hij de meskes moest vernietigen. Dat was zelfs, op dat ogenblik, voor mske te veel en ze zei dat zij geen toestemming gaf om wat dan ook dat van haar was te vernietigen. Toen hij zag dat ze dat niet ging slikken, kwam hij op de proppen met de oplossing om de meskes, apart in een doosje met de bagage mee te sturen. Onmiddellijk viel mskes nikkel dat die kerel eigenlijk enkel zelf die messen gewild had. Ze ging akkoord, tekende het papier, sloot het zakje, sloot de tas en ging naar het vliegtuig waarop de man haar nariep dat ze nog iets vergat waarop hij wees naar de overal verspreide tampons. Daarop heeft mske geantwoord: “You can keep them”.
 
Toen ze dan aan de gate kwam, liepen daar twee meisjes waarvan één een schaar in haar handen had waarmee je in in één knip het hoofd van een volwassen buldog kon afknippen. Van pure ergernis is ze dan nog bijna op het vliegtuig naar Beiroet gestapt, aangezien de vlucht naar Brussel van gate veranderd was.

Wordt vervolgd …