Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Abnormale maten

Eén keer een gewone situatie! Gewoon één keer geen trammelant voor dingen die bij de anderen blijkbaar zo normaal zijn dat ze er niet bij stil staan dat dat moeilijk ook kan.

Deze namiddag zijn de meubels geleverd. En de grote slaapkamer bleek ineens zo groot niet meer met dat reuzenbed … mske keek haar ogen uit want dat bed staat alsof het er al jaren en jaren staat, zo op zijn plaats. Maar de hoeslakens passen natuurlijk niet en dus wou mske efkes rap in St. Truiden twee hoeslakens halen, dan kon ze rustig, als ze meer tijd had een nieuw dekbed halen en dekbedovertrekken naar haar zin.

Ze zoekt in de gouden gids bedlinnen – kleinhandel op en belt de eerste op om te zien of die dat heeft. Ja, natuurlijk heeft hij dat en je moet zo en zo rijden om er te komen.

mske was hoogstverwonderd, zo van de eerste keer prijs.

In de winkel echter zegt de man dat hij er geen meer heeft, dat ze al weken besteld zijn en moeten toekomen, maar ja … je weet wel hé, die leveranciers. Maar hij had er wel nog één in jersey. En mske zei dat ze dat niet moest hebben en vertrok. Afzetter! De mensen lokken om dan met jersey af te komen.

En vagelijk herinnerde mske zich dat de andere winkel zich in de Abdijstraat bevond. Het had nogal wat voeten in de aarde om die Abdijstraat te vinden. Vroeg je dat aan de mensen kreeg je gegarandeerd als antwoord: “dat is de abdij” maar dat was nu niet bepaald de vraag. Toen ze de Abdijstraat vonden, zegden er drie dames gelijk: “Ach ja dat is die straat”. De winkel zelf hebben ze niet gevonden. Slow die nogmaals de weg vroeg, dit maal naar een winkel waar ze beddengoed verkochten kreeg als antwoord dat er op de Grote Markt een was. Op naar de Grote Markt … St. Truiden bij nacht en avondduister.

De vriendelijke winkeldame wist te vertellen dat dat een abnormale maat was en dat die moesten besteld worden en keek hoopvol … Maar mske zei “bedankt” en liep weer naar buiten met visioenen van nog maar een nacht op de oude matras op de plank.

En plots liep daar een vrouw met een plastic zak met een dekbed. mske sprak die aan en die verwees hen naar een winkel die eigenlijk naast die andere lag maar waarvan de vitrine geen blijk gaf van de aanwezigheid van beddengoed. Met een bang voorgevoel van abnormale vraag liep ze de winkel binnen en daar waren er in alle kleuren, alle maten …

Previous

Relatie is een werkwoord

Next

Ze kan niet antwoorden

1 Comment

 1. 29-12-2003, 23:17:09
  slaap zacht
  Wat een goede afloop en nu vanacht slapen als een os, of hoe zeggen ze dat ook al weer.
  Wens MSke en Slow veel en heel lang plezier van hun meubels.
  Een goede nachtrust doet wonderen.

  marian

  —————————————————————————–

  30-12-2003, 12:53:11
  allee
  hedde da nu nog ni geleerd?
  Ge moet nooit gaan zien waar het logisch is…
  Da zit altijd verstopt op de meest onlogische plaatsen

  Pup

  —————————————————————————–

  30-12-2003, 13:09:45
  Ha !
  Dan zou ik bij de kattenbakvulling moeten gaan kijken …

  ms

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén