Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ze kan niet antwoorden

Vanmorgen kwam er een formulier met de post. Een formulier waarop de tellers van het Wat-was huis moeten ingevuld worden. En mske dacht: “toch niet weer een lijk uit de kast”. Dat is namelijk een uitdrukking van Slow die ze wel aardig vindt.

Ze belt de firma op en legt aan de dame uit dat ze al sedert september niet meer in dat huis woont en de dame antwoordt dat zij dat niet kan weten en dat ze daar niet kan op antwoorden.

mske vraagt of ze dan eens het referentienummer wil nemen zodat mske meer inlichtingen kan bekomen waar het nu eigenlijk over gaat en de dame antwoordt dat zij met dat referentienummer niets kan doen en dat ze daar niet kan op antwoorden.

mske zegt dat er toch iemand de opdracht heeft gegeven om dat te versturen en de dame zegt dat ze daar niet kan op antwoorden.

mske begint met uit te leggen dat ze in het Wat-was huis nooit van energieleverancier veranderd is en dat ze nu toch wil weten waar ze inlichtingen over dit schrijven kan bekomen en de dame antwoordt dat mske naar haar energieleverancier moet bellen maar dat zij daar niet kan op antwoorden.

mske vraagt naar wélke leverancier ze uiteindelijk moet bellen aangezien alles geregeld was met Electrabel en dat ze er geen andere heeft genomen maar het huis heeft verkocht en de dame antwoordt dat ze naar haar energieleverancier moet bellen want dat zij daar niet kan op antwoorden.

mske begon al lichtjes omhoog te gaan en vraagt poeslief: “Mevrouw, mag ik U iets vragen?” waarop de dame “ja” antwoordt. mske vraagt: “Luistert U eigenlijk naar wat ik zeg?” waarop de dame “ja” antwoordt. mske slaakt een zucht van verlichting en zegt: “Ooookeeee, ik dacht al dat ze me de volgende computer doorgegeven hadden”.

mske zegt dat de dame, aan de hand van referentienummer, toch moet kunnen zien wie achter dit schrijven zit waarop de dame antwoordt dat zij met dat referentienummer niets kan doen en dat ze daar niet màg op antwoorden maar dat mske wél die tellers moet invullen.

mske zegt dat zij helemaal niets moet en legt de telefoon dicht.

Maar toch is ze er niet gerust in en Slow belt het nummer terug. Hij krijgt een man aan de lijn die zegt dat als het is zoals Slow hem uitlegt, het een vergissing moet betreffen, maar dat Dhr. en Mevr. Kopers in afwachting tot aansluiting staan en de man zegt verder dat ze zich dat niet moeten aantrekken.

En mske is er nog minder gerust, want wie betaalt de energie in afwachting … Ze belt dus Electrabel op. De man aan de lijn begrijpt er niets van maar legt wel uit dat het een nieuwe firma betreft die de tellers van alle elektrische leidingen gaat opnemen aangezien er teveel energieleveranciers zijn, maar dat mske niet de eerste is die er problemen mee krijgt. Hij bevestigt dat Dhr. en Mevr. Kopers in afwachting van aansluiting staan maar dat dat voor mske geen gevolgen heeft aangezien haar aansluiting is stopgezet, afgesloten, afgerekend.
 
Stel je voor, een firma omdat er teveel energieleveranciers zijn? Wat een nonsens … Straks worden de rekeningen bij de bakkers nog geïnd door een nieuwe firma omdat er teveel bakkers zijn. En mske denkt: nog ene die betaald moet worden op ons kap … Hopelijk geldt dit enkel voor het Leuvense …

Previous

Abnormale maten

Next

Hulp die je krijgt

1 Comment

  1. 29-12-2003, 23:22:46
    antwoorden
    En hier kan ik niet op antwoorden……….

    Effe zien hoe laat het is, oei al 23.00 uur door, tijd om de lichten te doven en te gaan slapen.

    marian

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén