In de beginperiode van de gsm wou mske er geen. Tot de dag dat ze ergens in een wei stonden met de caravan er iets serieus voorviel. Gelukkig was de vereiste hulp voorzien, maar toch zei mske dat ze een gsm wou voor als er zich nog eens zoiets zou voordoen.

En ze stapte naar de telefoonwinkel en liet zich raden door de verkoper. En die raadde de lithium batterij aan, waardoor de gsm veel duurder was dan de andere modellen, maar dan het voordeel had, dat je bij een kapotte batterij enkel de batterij diende te vervangen.

Drie jaar later was het zo ver en mske wou de batterij laten vervangen, maar wat bleek? Dat model was verouderd en die batterijen werden niet meer gemaakt.

En mske en Ex kochten zich elk de goedkoopste van de goedkoopste: een Siemens van 3.000 frankskes. En die gingen ook.

Toen Ex net weg was begon de Siemens toch problemen te krijgen en moest dagelijks aan de draad. En ze besloot de Siemens aan Slow’s zus te geven, want die was absoluut niet bereikbaar en die zou hem als vaste telefoon gebruiken. mske zelf zou een nieuwe kopen.

“Je moet een Nokia kopen” riep iedereen in koor “die zijn beter, gaan langer mee en …” en mske dacht: “het zal mode zijn. Maar ze nam toch een Nokia 3310. Goed toestelleke zenne, nooit problemen mee, behalve dat hij op een mooie dag uit haar leven verdween.

En ze kocht terug een Nokia, een 3410. En wat zei iedereen? Dat Nokia niet deugde, dat ze beter Siemens of wat weet ik veel had genomen. Ondertussen gaat die Nokia toch al twee en een half jaar mee en is de Siemens pas nu definitief aan zijn einde gekomen.

Nokia: goed of slecht? mske vindt enkel het design niet zo mooi, maar dat hoor je toch niet bij het telefoneren.