De Wie is Wie zoals hij hier stond werd ooit geschreven toen we het veel over voorbije zaken hadden. Maar het verleden heeft afgedaan.

Diegenen die het blog volgen weten over wie we het hebben. Diegenen die per toeval ergens in het verleden op het blog terechtkomen, kunnen de “Wie is Wie” in het verleden gaan opzoeken.

Wat heeft er nog wel belang? Oorspronkelijk schreef Sloef het blog. Sloef is de kat. In den beginne schreef hij ook over de problemen die hier jarenlang het huis geteisterd hebben. Toen we die verwerkt hadden schreef hij dus over de kleine dingen in het leven.

Tot die dag dat ik me realiseerde dat er een fase diende te worden afgesloten.

mske zoals Sloef me noemde, dat klein grijs madammeke zoals ik soms beschreven wordt, ik zoals ik mezelf noem, nam het blog in eigen hand.

Veel zou er niet over te vertellen zijn ware het niet dat Luc hier ook woont, Amke en Ella hier bij tijd en wijle verblijven en dat alles wat schijnbaar onmogelijk is, ons toch overkomt.

Luc is de man in huis, mijn toeverlaat, man, minnaar, vriend, lief, maat, makker, steun, … alles dus. Slow, zoals hij aanvankelijk genoemd werd, was een pseudonaam die hij indertijd had.

Wie niet begrijpt wie Zoneke is … allez! Zoneke is tevens de papa van Amke en Ella en hij en Querida zijn een koppel.

En Bollie is de mama van Amke en Ella.

Alle broers, zussen, schoonbroers en schoonzussen ten spijt, ze komen nog wel ter sprake maar om nu zo uitgebreid de ganse familiegemeenschap te gaan voorstellen … laat maar zitten.

Over één personage gaan we het wel nog even hebben. Kulleprul! Kulleprul is ons huisspook. Niet dat Kulleprul gevaarlijk is of griezelig … hij is enkel en alleen een geweldig pestspook. Hij verstopt dingen zodat ze onvindbaar zijn tot je ze niet meer nodig hebt en dan liggen die gewoon op hun plaats, hij laat zaken omvallen, waar geen kat in de buurt is, …

Nog dit … waarom die schuilnamen? Omdat iedereen dat nu zo gewoon is, tiens! Niet meer, niet minder.