Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Rust!

mske had nogal wat tijd verloren met dat gedoe van obstakel onder ons bootje en wou ze dat gisteren avond inhalen. En dan wordt hier om kwart na negen toch op het raam getikt zeker. Om dood te vallen! Die van de feestzaal. Je ziet de man in twee jaar niet. Belleke trek, claxon concerten, lallende zatlappen, dichtgeparkeerde opritten, …, niks lokte hem uit zijn schulp. Maar nu zowel de stad als de provincie de uitbatingsvergunning weigeren, nu komt hij informeren of “we nog last hebben”. En mske gromde inwendig, want de man wou efkes weerleggen wat ze zegden en mske kreeg de indruk dat de man dacht dat hij die boerkes eens goed een hak ging zetten.

Die brave had beter zijn adolescente kinderen hun leske op voorhand geleerd want die waren op de parking aan het brullen en aan het roepen naar mekaar en mske zei haarfijn tegen de meneer: “je hoort toch zélf wel hoe hard het hier klinkt”. En hij zei dat hij onmiddellijk terug kwam en stapte richting parking.

Maar eerst had hij hen een vragenlijstje over zijn zaal in de hand gestopt. Stom lijstje waar mske het nut niet van in ziet en hij wou dat Slow dat onmiddellijk invulde. Slow, die ook niet van gisteren is, wou dat eerst eens bekijken. Zodoende wil die kerel dat vanavond komen afhalen. En daar struikelt mske. Dat lijstje heeft nergens enigerlei waarde. Als de meneer vanavond komt, zal mske hem eens zeggen dat er maar één ding te zeggen is: als het feest is, slapen ze niet en staan de auto’s overal geparkeerd en daar veranderen geen honderd lijstjes iets aan. Er zit verdorie een reukske aan het ganse zaakske en als mske nog maar een vermoeden heeft dat ze haar proberen te rollen dan kan ze serieus dwars gaan liggen.

En uiteindelijk wil mske alleen maar haar rust en met rust gelaten te worden.

Previous

Een kwestie van golf

Next

’t Wil weer eens lukken

1 Comment

 1. 24-02-2006, 08:22:15
  lijst?
  Zo’n suggestief lijstje met vragen als “bent u tegen jeugd?” “vindt u ook dat jongeren een plaats moeten hebben waar ze zich kunnen uitleven?” en dat soort zooivragen?
  Wat heb je nu gezegd toen hij zijn lijstje kwam ophalen?
  http://grmpf.skynetblogs.be
  grmpf

  —————————————————————————–

  24-02-2006, 11:32:15
  Wel …
  Dat lijstje is als volgt :

  1. Hinder van de parking tijdens de opstarfase van de feestzaal

  Veel hinder
  matige hinder
  weinig hinder
  geen hinder

  zelfde vraag over de vier laatste maanden
  zelfde vraag maar aangaande geluidshinder bij de opstartfase
  zelfde vraag over de vier laatste maanden

  en zo verder …

  Die vent is nooit komen luisteren, zolang hij dacht dat hij die vergunning ging krijgen. Nu die geweigerd is staat hij hier en doet de opmerking over “pesten” af als nonsens, oh poeslief hoor, maar toch nonsens. Want “die mensen” gaan niet pesten want die werken daar. En ik ZEG dat het pesten was ! Om half vijf ’s ochtends een claxonconcert als de garçons vertrokken. Om half vijf belleke trek. Zo écht om te zeggen dat we er niet toe doen.

  En nu ineens zou ons gedacht er WEL toe doen, nu zijn zaal daar staat zonder vergunning.

  http://mauwmauw.skynetblogs.be
  ms

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén