Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Jup! Hup! Buiten!

Laat me beginnen met 2dehands. Ik vertelde al dat ik zelf een eigen account wou aanmaken maar om dat account te bevestigen heb ik een sms-code nodig en die kreeg ik niet.

Ik deed al -te- veel moeite om het in orde te krijgen. Ik probeerde al hun mogelijke oplossingen:


behalve die van die simkaart in het andere toestel. Het was niks gekort. Er kwam geen code en ik dacht wat ze voor mijn part konden met hun code.

Dus ging ik maar naar marktplaats. Daar heb ik wel een account. Maar, raar maar waar, daar blijken mijn e-mail en wachtwoord niet overeen te komen. Ik vroeg een nieuw wachtwoord aan. Dat kreeg ik niet.

Wat was er gaande?

En dan stuurt Luc me een interessant weetje:

Diepenbeeks bedrijf ontwikkelt wandelapp “Jup”: spelenderwijs meer wandelen en bewegen

Die ging ik eens van dichterbij bekijken. Je weet nooit of het iets is. Ik vond hem niet in de Playstore. Dus ging ik via de website van Wandelsport Vlaanderen eens proberen. Daar kreeg ik die wel te zien. En ik zou die eens efkes rap gaan installeren … Alleen …


En dan bedacht ik wat ze voor mijn part nu eens samen met die van 2dehands konden gaan doen.

In een dood uur heb ik er me eens rustig aan gezet maar met het zelfde bedroevende resultaat. Deze keer heb ik wel de optie: “Neem contact op” bij 2dehands gebruikt. Ik heb er wel in gezegd dat ik die sim niet in een ander toestel probeerde omdat ik mijn goed werkende telefoon niet uit balans wou brengen.

Dat was vrijdag de 21ste en dat is de Nationale Feestdag in België. En toch kwam er een goed uur later al een antwoord. Na een tweetal e-mails heen en weer was het opgelost. Het nummer van 2dehands zat geblokkeerd in mijn telefoon. Wie doet nu zoiets? Oepsie! Vergeten!

Dus bedacht ik dat ik bij marktplaats ook kon proberen. Maar ach, vrijdagavond zijnde dacht ik dat ik beter tot maandag kon wachten. En toen bleek dat ik hùn gegevens moest ingeven bij mijn veilige contacten. Hm! De e-mail die ik voor dat soort dingen gebruik is gratis, maar veilige contacten? Ho maar! Dan moet ik betalen. Jammer maar helaas! Een account dat bestaat onbereikbaar maken? Dat mochten ze wel even laten weten hebben.

En de chat met “JUP”?


Is dat nu allemaal zo belangrijk? Belangrijk genoeg om er zoveel tijd aan te verspillen? Niet echt, neen. Behalve wanneer je het niet krijgt.

____________________
1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/07/19/nieuwe-wandelapp-van-wandelsport-vlaanderen-moet/
2 Wandelsport Vlaanderen

Previous

Overstromingen overal

Next

De connector

19 Comments

 1. Hier snap ik helemaal niets van, en nu komt mijn like ook al niet door….
  Ik zal mijn eigen gegevens ook eens bekijken.

  • ms

   De like-knop blijkt wel te werken, ik kan mezelf liken. 🙂

   Het was een moment dat ik eens orde op zaken ging stellen en er niks meewilde.

   Eigenlijk is het sop de kool niet waard voor die één keer op vijf jaar tijd dat ik die koopjessites bekijk …

   Maar als ze iets aanbieden, moet het werken.

 2. Weet niet hoe het komt, bij de een lukt het wel, bij een paar anderen niet.
  Ik bekijk het nog.

 3. Er is inderdaad altijd wel iets met sommige app’s. Je zou je geduld er bij verliezen.

 4. Jolie

  Hihi, ik heb hetzelfde probleem als Bertie: inloggen zoals de Like-knop vraagt, gaat niet, gisterenavond ook al niet. Bij Mack werkte de Like-button net wel. Het lijkt er op de WordPress vandaag als illustratie meedoet met wat je beschrijft 🙂

  • ms

   Bij WordPress moet via Jetpack Likes toelaten. Dat staat bij mij zo ingesteld. Maar ik weet niet hoe dat gaat als je bij iemand anders wil liken.Voorlopig kon ik nog overal liken.

   • Jolie

    Ja, het werkt altijd prima! Vandaag gelukkig ook weer probleemloos bij je post over de connector 🙂 Alleen bij deze post kwam ik 6x in een niet-werkende log-in routine. Ach, het maakt niet uit, het ligt niet aan jou 🙂

 5. Mijn like komt ook niet door geloof ik. Maar dat is bij meer sites op WP zo op dit moment. Hoe dan ook, ik snap geloof ik wat je bedoelt. Als je iets wilt hebben dan moet het er ook komen, en dan ga je er veel meer moeite instoppen dan je dan je gedaan zou hebben als het je niet zoveel had kunnen schelen. Het is denk ik zoiets als willen winnen tijdens een spelletje. Het gaat nergens om, maar je wilt het toch. (Ook als je goed tegen je verlies kunt).

  • ms

   Jouw like is er wel gekomen.

   En ja, het is nogal gecompliceerd uitgelegd, maar als ik iets wil dat iedereen kan krijgen en het lukt me niet, dàn wil ik het écht.

 6. Ik lees en like (eventueel) via de WordPress Reader, daar gaat het goed. Net even geprobeerd via de website van Wizzewasjes zelf, wat dus niet lukte. Ach, WordPress lost het vanzelf weer op. Ik geef de voorkeur aan de WordPress Reader omdat je hier niet moeilijk hoeft te doen met het invullen van gegevens.

  • ms

   Het is hier ook wat, maar dat is al langer. Als ik bijvoorbeeld wil reageren op een reactie van jou, op mijn blog, met mijn telefoon, moet dat via de reader. Doe ik dat op de laptop, kan dat via de reacties op het blog. Maar ooit heb ik de gewoonte aangewend om te reageren via de admin pagina. Daar zat toen ook een fout.

   Reageren bij andere blogs gaat meestal via de reader. Ook om eventuele problemen te vermijden.

   En weet je? Veelal gebeuren zo’n dingen na een update van Jetpack. Ze brengen het dan wel altijd in orde maar je moet er even op wachten.

 7. Like lukte. 😁

 8. elsjeveth

  Schiet maar lek bij zoveel informatie 🙂 gelukkig lukte mijn like, dus ergens heb ik het gesnapt.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén