Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Visioen van lang geleden

Ergens deze week, eergisteravond of de avond ervoor had Slow twee kommen oxo gemaakt en zaten ze die hier genoeglijk met hun beidjes uit te slurpen met een beschuitje erbij. En ineens flitste de herinnering aan vele jaren geleden door mskes geest, toen had ze zo enkele genoeglijke avonden met haar vader gehad. Bizar, vader was altijd de man geweest die met rust gelaten moest worden als hij thuis kwam, waar ze als kind dus geen echt contact mee had gehad.

Moe, die altijd met de kiekes op stok ging, stond er op dat de anderen dus ook ten laatste om 9u in bed lagen, ook va.

En toen werd mske 17 en moest van de lerares Nederlands naar drie actualiteitenprogramma’s kijken op TV. Die werden heel laat uitgezonden en moe ging natuurlijk eerst informeren of dat wel waar was.

Zo gebeurde het, dat va opbleef. mske maakte oxo voor hun beidjes. Ze keken dan samen naar de programma’s die voor die actualiteiten werden uitgezonden zoals “Beschuldigde sta op” maar dan wel de oude formule, waarin echte vroegere gerechtszaken werden verfilmd. En die bespraken ze dan. Als mskes verplichte TV er aan kwam, trok va naar boven.

Hoe dikwijls het zo gebeurd is, weet mske niet meer. Feit is dat het niet lang geduurd heeft, het jaar daarna hadden ze een andere lerares Nederlands en hoefde het niet meer. Va ging in de parochieraad en in het bestuur van de atletiekclub en nog zo het één en ander zodat hij nooit nog thuis was.

En toen begonnen de verwijten. Steeds vrouwonvriendelijk, steeds hamerend op hoe stom en lelijk mske wel was en zo is hij door de jaren heen gebleven.

Previous

Het klikte

Next

Kippen zijn hinderlijk

1 Comment

 1. 20-12-2006, 10:40:52
  =^..^=
  “beschuldigde sta op”….. wáár is die tijd!!!!!!!
  Ik keek daar héééééél graag naar

  jammer dat een mens zo kan “omslaan”

  http://talleke.skynetblogs.be
  Talleke

  —————————————————————————–

  20-12-2006, 23:51:57
  Slik
  vreemd, heb zelf ook meer slechte dan goede herinneringen aan mijn vader, maar moest hier juist toch een beetje de weemoed verbijten bij het lezen van je OXO verhaal, moest zelf denken aan winterse avondtaferelen, waarbij we samen met mijn moeder en broer, ik vermoed in het weekend, voor tv zaten, met een sozjeke op onze voeten en op het salontafeltje een tas OXO, beschuit en in vierkantjes gesneden sneetje hollandse kaas met selderijzout
  http://g-man.skynetblogs.be
  Jurgen

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén