Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zo is het gemakkelijk

Het is weer zover. Het is niet de eerste keer dat het gebeurt dat Slow met de handen in het haar zit omdat hij het soort gilettemesjes dat hij gebruikt niet meer kan vinden. Vorige keer heeft mske dan maar geopperd dat hij het ganse systeem nieuw moest kopen. En laat nu net in mskes hoofd die vorige keer nog niet zo lang geleden zijn.

Nu weer. Slow kijkt overal of zijn gilettemesjes er niet tussenhangen. Er hangt altijd een ruim aanbod maar niet wat hij gewoonlijk gebruikt en zeker niet meer wat hij voordien gebruikte.

Dat betekent dat dat soort mesje niet meer in het assortiment zit en dat mske Slow terug zal moeten overtuigen om toch maar een nieuw houdertje te kopen ook.

Maar zo is het wel gemakkelijk hé heren fabrikanten. Is de huidige mesjes een langer leven beschoren? Of zou Slow moeten overstappen op dat wegwerpgedoe?

mske weet nog dat haar vader zich indertijd ook schoor met gilettemesjes. Dat was een zilveren houdertje met een vijs in het midden waar je de mesjes tussen moest klemmen. Eén zo een houdertje heeft haar vader gehad.

Geldkloppers!

Previous

Reacties aan de niet bereikbaren

Next

Toeval bestaat niet?

12 Comments

 1. haha, Blahman is ook een giletteman. Wel met wegwerpmesjes, maar met een vaste houder. Helaas zijn die mesjes nooit te vinden, dus koop ik hem telkens opnieuw een pakje houder + een paar mesjes. Zo kunnen we bezig blijven natuurlijk

 2. ms

  Ik heb al gezegd dat we terug het systeem van die invijsmeskes gaan aanschaffen.

  Maar Slow is die houderkes met vervangmeskes nu zo gewend.

  Aan het tempo van de veranderingen van de laatste jaren echter wordt scheren wel een duur zaakske.

  Of gaan we nu toch maar een Fusion kopen ?

 3. Ik was het al lang vergeten, maar het klinkt héél herkenbaar. Hier was het net hetzelfde, ik zat ook altijd maar te zoeken naar hetgeen er niet meer was en we zijn nu al enkele jaren op wegwerpmesjes overgeschakeld met vaste houder. Qua prijs zijn die ook goedkoper en ventje is er toch tevreden over. En dan willen ze dat we minder afval produceren he. Maar de fabrikant maakt dat we soms niet anders kunnen.

 4. gettie

  Ja, ja mr.Gilette : kassa kassa ! Hier zijn al op een paar jaar tijd mach, mach 3 en turbo mach en fusion de revue (de badkamer) gepasseerd. Zoon dacht slimmer te zijn en kocht invijssysteem tijdens zijn vakantie verleden jaar met een hele voorraad mesjes, en dikke pech, de mesjes zijn hier niet verkrijgbaar. Nu is het voor hem wachten op een promotie van Gilette en bedelen bij zijn vader hah. Hallo mr. Gilette er zijn nog mannen die wachten!!!

 5. Hey…nu lukt het ineens wél om hier in te loggen! Je werd zeker nog een beetje gestraft door meneer Skynet voor je mooie gedicht gisteren hahahah! ( het was weer prijs begrijp ik? niks gemist dus…behalve ergernis! )
  En dit soort dingen, als met die mesjes…zoiets bedoel ik nu ook altijd met die postjes over dingen die ineens weer uit het assortiment gaan…omdat iets anders populair is ineens…maar ook dus omdat de fabrikant lekker flink wil blijven verdienen…echt ergerlijk is dat! Gelukkig scheert vriendlief met een electrisch apparaat…die gaan langer mee! ( maar hij heeft dan ook niet zoveel baardgroei op z’n wangen…en op z’n kin heeft ie een sikje hè hahahaha!)
  En dan ga ik nu maffen…leuk zo’n weekendje weg, maar van zoveel buitenlucht krijg ik altijd enorm veel slaap!

 6. ms

  Eigenlijk had ik er niet echt bij stil gestaan dat dat ook onder die dingen viel die ineens niet meer populair waren, omdat het (in mijn ogen) niet iets echt populair was/is.

  Het zou natuurlijk op een zekere manier romantisch zijn als Slow zich weer met zo een ouderwets scheermes moest gaan scheren. Het zou al heel wat minder romantisch zijn als hij met zo een ouderwets scheermes meer zou doen als haartjes afsnijden. Dat zullen die van Gilette ook wel weten, denk ik.

 7. hier idem dito, nu is de badkamerkast vol met direct een hele grote voorraad passende mesjes meegekocht. Vandaar dat jullie er geen meer vinden ;°))))

 8. maar er zitten wel elke keer méér mesjes in/op (?)
  nóg gladder, nóg sneller

 9. hier niet dat probleem,hij scheert zich electrisch .Was die toestanden met die mesjes beu!

 10. Han

  wegwerp wikinsons hier, na enige malen van systeem te hebben moeten wisselen, dat dan weer wel..

  om problemen met het systeem te vermijden gebruik ik geen systeem meer.

 11. Han

  hmm, hierboven is een l tussen de bladen gekomen zeker?

 12. ms

  @ omamoetje : aha ! Van de volgende reeks kopen wij alles op.

  @ Olive : de volgende zijn al met vijf mesjes. Sneller neus weg jà ! Das gladder.

  @ Magda : elektrisch is echt niet te doen, want dan is het helemaal niet glad geschoren.

  @ Han : wel ja, wegwerp. Ze verplichten een mens ertoe. Kunnen ze lekker de vuilniszakken nog wat opslaan.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén