Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Veiligheid als het (bijna) te laat is

Vorige zaterdag in St. Truiden, stapten Slow en mske door de drukke winkelstraat. De straat zelf is een smal éénrichtingsgevalleke en door de drukte komen de auto’s daar voobij, de ene na de andere. Dat weet je, als voetganger. Er komt geen onderbreking in de gestage stroom auto’s.

Plots! Een geschreeuw! Piepende remmen! mske ziet nog net de kruin van een ukkepuk in de winkel aan de overkant van de straat verdwijnen. De moeder daarachter, voor de geschrokken stilstaande auto. Die verdomde kleine was de straat over geschoten. Even later komt de moeder terug met de rebellerende en blerende kleine. Ze had hem in een houdgreep rond zijn arm en tilde hem zo op.

En dan vraagt mske zich af of ze die niet beter vóór het voorval vriendelijk bij zijn handje had kunnen houden.

Misschien vinden kindjes dat lam maar het is tenminste veilig.

Previous

Dempen

Next

Wiet van Broeckhoven

1 Comment

 1. 01-05-2007, 11:19:13
  Dat zou
  idd vriendelijker geweest zijn ! Maar waarschijnlijk heel hard verschoten zeker, je zou voor minder ! Om nog maar te zwijgen van die chauffeur….das iets dat ik nooit wil meemaken ook al ben ik zo voorzichtig.
  Ik krijg er rillingen van, sebiet terug in ’t zonneke sé ! Groetjes
  http://dendwarsligger.skynetblogs.be
  nicole

  —————————————————————————–

  01-05-2007, 12:35:30

  fijne 1 mei !
  geniet van de zon en drink menig goed glas

  kiliman

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén