Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een rood met zwarte auto

De auto kwam recht op mij af. Ik passeerde het venster in ons huis en als ik dat doe zie ik wel meer auto’s op mij afkomen. De straat maakt namelijk een lichte bocht.

Maar deze auto oogde gemeen. Hij was zwart, had een rood dak en erg opvallende breed openstaande rode spiegels. Ik realiseerde me dat hij me al eerder was opgevallen.

“Wat een agressieve auto” dacht ik.

Ineens was er een herinnering aan een andere auto uit het verleden.

We hadden met ons vieren, Broer, M/V en ik elk een auto gekregen en de mijne was rood geweest met een zwart dak.

“Als ik groot ben” had ik gezegd “wil ik een rode auto met zwart dak.

Het is er het moment voor. De tweekleurige auto’s zijn erg gegeerd als ik zo op straat eens rondkijk. En de rode met zwart dak ogen zo agressief niet.

Alhoewel …

Op zoek naar de gepaste foto voor hierbij, hield ik de straat wat in het oog tot de zwarte met rood dak nog eens langs zou komen. Dat doet die natuurlijk niet als ik daar sta. Wat dacht je.

Maar donderdag reden we naar de Colruyt en plots … “Stop! Stop! Stop” zei ik. Daar stond zo’n auto geparkeerd, met ingeklapte spiegels weliswaar en ik fotografeerde.

Of het die was die hier meermaals passeerde weet ik niet. Maar hij oogde werkelijk niet agressief. Mogelijk komt dat als een auto zich breed maakt door de open geklapte spiegels en mogelijk ook de helling waarin die bocht voor het huis toch ligt.

Ga ik ervoor, voor zo’n rode auto met zwart dak? Neen hoor. Nu toch nog niet. Maar je weet maar nooit mocht ik verder kinds worden.

Previous

Wat is mis met: “Neen”

Next

Voorbereiding op …

12 Comments

 1. Wie weet komt je droom ooit uit zonder daarom kinds te worden.

 2. Hahah, zeg nooit nooit. Ik rijd met een gele auto met zwart dak. Nooit gedacht dat ik in zoiets ging rijden, maar ik zag hem staan en was meteen verliefd. Nu moet hij eigenlijk weg omdat we het bij 1 auto willen houden. We hebben er echt geen twee nodig, maar ik kan er geen afstand van doen. Het is gewoon een opvallend, lief klein autootje en er is geen tweede zoals hem. Iedereen herkent mij van ver, dat is soms wel een nadeel. Dus als je een vanillepuddinggeel autootje met een zwart dak ziet rijden: ik ben het.

  • ms

   Wachten van wegdoen tot hij versleten is?

   Origineel moet het wel zijn. In het geel zag ik ze nog niet.

   😉

 3. Je geheugen ziet de dingen soms eerder dan jezelf. 🙂
  Agressief en gemeen nog wel, misschien doordat hij recht op je af lijkt te komen?

  • ms

   Blijkbaar wel. Ik had aan die auto helemaal niet meer gedacht.

   En ook omdat hij lager zat dan ik. Dat zal er ook wel toe bijgedragen hebben.

 4. Da’s een mooie zin: een auto die zich breed maakt met open geklapte spiegels. Ik begrijp de associatie met agressief wel, het is een auto die niet onopgemerkt wil blijven. Of misschien is-ie wel onzeker. Zoiets als overdadige lippenstift op een verlegen vrouw.

  • ms

   Juist! Hij had een hoog “Hier ben ik”-gehalte.

   En met een klein vogelperspectief leek hij wel aanvallensklaar.

 5. Boze koplampen heeft ie!

 6. elsjeveth

  Die voiture op de achtergrond 🙂 die heeft dan weer iets komisch

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén