Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

… en gevolg

« …

“Volgende week zullen we gewonnen brood maken” had mske gezegd.

“Wij hebben ook melk zenne moeder” zei Zoneke. “Wij hebben bakboter hoor” zei Bollie. Ja zie, mske kon niet weten welke ingrediënten wel al dan niet aanwezig waren ten huize Zoneke en Bollie en ze hadden alles meegenomen.

Het gewonnen brood maken op zich verliep vlot. Het eten ook.

Vlot? Amke wou helpen. Slow wou Amke helpen helpen. Resultaat? Slow houdt de tas open. Amke wil de bus melk daar in zetten. De tas is te smal en ze laat de bus melk los. “Plof” zegt de bus melk met haar gat tegen de onderkant van de zak. “Klik” zegt de afsluitstrip onder de druk van de plof. “Kluts” doet de melk door de klik van de afsluitstrip. “Zie nu” zegt Slow omwille van de kluts melk bijna tegen zijn gezicht. En hij kuist de zie-nu van de kastdeur, dweilt de kluts van de vloer en wast de tas uit.

“De eieren mogen anders ook al weg” zei mske. “Dat zal ik wel doen” zei Slow snel met een visioen van ploffende eieren in zijn ogen.

Previous

Awoert!

Next

Mijn restaurant

4 Comments

  1. En toen gingen we met z’n allen naar de taveerne om de hoek en aten wel 4 pannenkoeken elk…

  2. TITEL:andersom
    ‘chez chevalier’ is het meestal omgekeerd, perongeluk ‘kluts’, het heeft een ‘klik’ en doet daarna ‘plof’…maar het resultaat is hetzelfde.
    koenie kiplekker,zelfs met de eieren maar dan wordt ‘plof’ vervangen door ‘kwak’,groet.

  3. Ja dat komt omdat je op zo’n onmogelijk uur al uit je bed werd gebeld( dat zou echt een straf zijn voor mij!) En dan krijg je rampscenario’s de rest van de dag!
    En ik ,ik zit hier te typen met bruine vingers want dat ‘biestertuig’ gaat zelfs met benzine niet helemaal weg en de stank is navenant !Maar de biels zijn weer mooi bruin dat maakt veel goed! Allé slaaplekker nu!’k ga er ook naar toe sè.

  4. nog iets: De heruitzending van sos Piet is zaterdag.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén