Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De gijzeling van een pakske

Wanneer ik er juist mee begonnen ben kan ik niet meer zeggen. Ik denk dat het was toen ik die eerste keer te maken kreeg met die lichte rosacea in mijn gezicht en de apotheker me iets gaf dat los door mijn vel leek te bijten.

Ik vond een product online met een naam die ik kende omdat ik er in Frankrijk iets van had gekocht en het goed had gevonden.

Uiteindelijk na een paar wisselingen kwam ik bij mijn huidige online apotheek. Die leverde in het buurtwinkeltje per pakjesdienst.

Daar heb ik dus nooit problemen mee gehad. Toen kocht Colruyt die online apotheek over en kon je het bestelde ook bij Colruyt laten leveren. Dat deed ik niet. Bij het buurtwinkeltje was handiger, dichter bij, korter om er om te gaan. Al bij al, alles ging goed en wij waren content.

Ondertussen had ik gemerkt dat de CurcuDyn® die de dokter me voorschreef voor de artrose ook bij de online apotheek te koop was en dat die daar heel wat goedkoper was dan bij de apotheker. Tijdens covid ging ik er ook mijn verzorgingsproducten bestellen, wat maakt dat het toch altijd een niet zo klein pakske is dat onderweg is.

Gelukkig ben ik altijd ruimschoots op tijd, maar toch vind ik het niet grappig dat bovenvermelde pakjesdienst pakjes bij de verzender gaat ophalen om ze in een depot te stoppen en dan te zeggen: “We kunnen niet leveren, we hebben achterstand”.

Mijn pakje is al anderhalve week onderweg en zit al meerdere dagen vast in Brussel. Was het te voet gekomen was het er al geweest.

Ondertussen zucht ik al als ik er aan denk dat ik in de toekomst misschien altijd op die bel moet drukken om mijn pakske te vragen als ik zou overwegen om het toch maar bij Colruyt te laten bezorgen.

Previous

Rap iets tussendoor

Next

Het woord te kort

13 Comments

 1. Anderhalve week is wel erg lang. Toch denk ik dat het niet zo lang meer gaat duren voordat pakjes niet meer altijd de dag na de bestelling worden geleverd, en thuis. Het wordt te duur en te vervuilend. Hoe dan wel? Een depot in de buurt, net als jouw buurtwinkeltje. Voordeel is dat je niet thuis hoeft te blijven om erop te wachten. Nadeel: je moet het zelf ophalen. Iets zegt me dat oude tijden deels gaan herleven.

  • ms

   Ik heb nooit gevraagd dat ze de volgende ochtend al bij het ontbijt zouden liggen. Bij de online apotheek nam het normaal 2à3 dagen in beslag.

   Ik wil het liefste afhalen zoals met het buurtwinkeltje en met Bpost heb ik geregeld dat zij, als zij voor de verzending zorgen, het in de pakjesautomaat in Landen stoppen.

   Dit is een ander paar mouwen. Die halen het pakje op in Luik, stoppen het in hun depot in Brussel en zeggen dan dat ze niet kunnen leveren.

   Luik is dichter bij ons dan Brussel.

 2. Wij kunnen het afhalen in een depot in de buurt. Wel zo handig. Maar ook als er aan huis wordt geleverd gaat het 9 op de 10 keren heel snel.
  Ben je tevreden van dit supplement ? Vermoedelijk wel als je het al langere tijd neemt.

  • ms

   Wel het buurtwinkeltje is een afhaalpunt. Maar die moeten het dan eerst ook wel krijgen. Die vertelde ons dat hij al dagen niks ontving.

   Ooit met een andere pakjes dienst die -zogezegd- een depot hadden in Sint-Truiden, wilden wij weten waar. Dat depot is niet te vinden, de bezorgster wou het ons ook niet zeggen. Leugens tot en met dus.

   Maar van die laatste bezorger lazen we in de krant al wel slechte recensies.

  • ms

   Ow! Vergeet ik het nog over die CurcuDyn® te hebben. Ja dus. En eigenlijk content dat de minder straffe werd teruggeroepen en dat de dokter zei dat ik de Forte mocht blijven nemen. Die werkt echt wel beter.

 3. Dat is te lang, vind ik ook.
  Nadeel van een depot is dat er meer en meer ouderen bijkomen die niet zo goed meer kunnen lopen, geen auto hebben…

  • ms

   Het buurtwinkeltje is ook al op 1,4km afstand. Dat kan eventueel nog te voet.

   Maar dit depot is geen afhaaldepot, het is hun opslagplaats in Brussel.

 4. Hier vlakbij is er een winkel die tevens depot is. Ver zouden we dus niet moeen lopen. Ook nog een Colruyt op wandelafstand moest het daar terecht komen.

 5. elsjeveth

  Anderhalve week wachten dat is niet mals.

  • ms

   Het toeval wil dat op de dag dat ik er hier over schreef en om 9.15u de online apotheek een bericht zond, ik om 9.16u een melding kreeg dat de transporteur het had opgepikt.

   ’s Avonds was het in het buurtwinkeltje.

   Bij het eens goed nakijken merkte ik dat het al eens met de transporteur op stap was geweest maar terug werd afgeleverd in het hoofddepot. Vandaar dat het er nogal gehavend uit zag.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén