Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Melkverplichting

Amke mag in de school enkel melk of water drinken. Bollie en Zoneke betalen voor melk. En dan vraagt Bollie: “Amke drink jij je melk wel op?” waarop Amke antwoordt dat ze daar een slokje van neemt. Amke lust wel chocomelk, maar dat mag van de school niet. Pas in het lager.

mske mocht geen melk drinken als beebie, dus kreeg ze van kleinsaf aan zwarte koffie.

Toen kreeg mske gruis in haar nieren en zei de dokter dat ze te weinig dronk. En er was die slimme dokter die zei dat kinderen melk moesten drinken en moe schreef mske in voor de schoolmelk onder de speeltijd. Bij het buitenkomen van de klas stond de bak, met al de afgetrokken flesjes melk met een strootje erin, al klaar, die mske gewoon voorbij liep. Niemand zei dat ze haar melk moest opdrinken, niemand maakte gewag van het flesje te veel. Het moet nochtans opgevallen zijn, want opeens moest mske de schoolmelk niet meer betalen.

Op een keer dat mske thuis was met een griep of weet ik veel, moest ze van de dokter lichte kost eten en de dokter stelde drinkyoghourt voor. Dat lustte mske wel. Maar achteraf beweerde moe dat ze dat niet meer verkochten en ze schreef mske in bij de melkbrigade, zodoende moest mske iedere avond voor het slapen gaan een tas melk drinken. Veel pret had moe er niet van. mske goot het goedje in één keer binnen en lag dan maar in haar bed te vergezzelen en te kokhalzen van die viezigheid.

Gaat die school dat Amke ook lappen? Snappen ze nu nog niet dat melk gemaakt is voor kalveren. En dan vraagt mske zich af, welke halve gare er ooit als eerste bij die koe aan die kraantjes gaan hangen is. Viespeuk!

Previous

Wiet van Broeckhoven

Next

Branden of verbranden

1 Comment

 1. 02-01-2007, 16:38:58
  =^..^=
  ahummmm… ik was dus ook in die Melkbrigade!!!! En ik drink nog steeds graag melk… meuuhhh meuuhhhhhh
  Vandaar dat men soms “gij kalf” tegen mij zegt!!!!
  Alhoewel, men zegt soms “gij kieken” ook maar ik lei toch nog nooit een ei!!!!!
  )))))))))

  http://talleke.skynetblogs.be
  Talleke

  —————————————————————————–

  02-01-2007, 16:44:47
  Maar …
  je éét ze wel hé …


  http://mauwmauw.skynetblogs.be
  ms

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén