Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een eet soeplepel poep kak

Ik weet niet wat het probleem is van sommige mensen, die om zichzelf interessant te maken waarschijnlijk, de plezante dingen in het leven gaan onderuit halen en bekladden.

Sedert we de eerste keer naar Sunparks gingen, met die jacuzzi’s naast het zwembad, vond ik dat een bijkomend genoegen als afsluiter. Nu met Plopsaqua is dat natuurlijk veel frequenter geworden.

En dan net lees ik over de bewering van zo’n pseudo interessante over risico’s en vieze dingen1 die zich in zo een jacuzzi kunnen bevinden.

Ik slikte even, want werkelijk, ik kan daarvan genieten, van dat warme water, de bubbels en het fijne gevoel achteraf2.

Maar dan komt het weerwoord van de kenners. En wat blijkt? Jawel. Net zoals bij alles is het een kwestie van onderhouden en nazicht1.

Van een nooit afgeruimde, of met jarenlange ongewassen tafeldoek gesierde, tafel eten zal ook wel risico’s opleveren maar dat is niet zo melodramatisch om te vertellen natuurlijk.

Zouden we nog wel op restaurant gaan? Stel dat de kok zijn handen niet gewassen heeft? En die zitten toch vaak met hun vingers in de pan.

En ga zo maar door. Er is niks in het leven waar geen potentieel risico aan verbonden is.

Het enige wat zo een sensatiezoeker bereikt is dat je niet meer onbezorgd kan genieten van de kleine dingen, zonder je af te vragen of je niet in de beerput van een ander zit te poedelen.

Eerlijk? Ik ga er vierkant -en om in de context te blijven- mijn gat aan vegen.

1 Het Nieuwsblad
2 Optimale Gezondheid

Previous

Ooit eens, deze datum

Next

De kerstmarkt

17 Comments

 1. Onze generatie is opgegroeid in een vieze tijd, waarin we in aanraking kwamen met bacillen, virussen, schimmels, sporen, uitlaatgassen, diverse ontlastingen, allerlei vreemde beestjes, al dan niet dood, en natuurlijk de gevreesde huishoudbacterie die zich ophield in vaatdoekjes en overal elders. We zijn zo geïmpregneerd met die vuiligheid dat we voor altijd beschermd zijn, immuun voor alles. 🙂

 2. Er is niks in het leven waar geen potentieel risico aan verbonden is. Ik heb de neiging om deze zin uit te printen en op te hangen. Alleen jammer dat in Mozambique niemand dat begrijpt.

  • ms

   Ik ken geen Portugees, maar volgens Google vertaler zou het dit zijn:

   Não há nada na vida que não envolva risco potencial.

   😉

 3. Je mag er niet te diep op ingaan anders krijg je smetvrees, en dat is nog een engere ziekte. Ons lichaam wordt ook sterker door het contact met al die vieze beestjes en het verzet daartegen. Je moet het maar zo zien. Niet dat ik vind dat je de hygiene aan je laars moet lappen, dat nu ook weer niet.

  • ms

   Corona heeft er al voor gezorgd dat ik een beetje meer oplet, een busje handgel in de auto, eentje in de sjakosj, een in de wandeltas … je weet maar nooit.

   Maar ik vertik het om uit een broebelbad te blijven met helder water omdat er ene zichzelf interessant wil maken. Ik drink daar niet van hé …

 4. Dit bericht las ik ook.
  Alles valt of staat met goed onderhoud maar de schrijfster heeft met deze uitleg natuurlijk wel de aandacht. 😆

  • ms

   Het was geen schrijfster, het was een mens, voorzien van een p…, die het zei het in een populair quizprogramma waarop dat natuurlijk moest onderzocht worden.

   Eigenlijk wel goed, ja, de jacuzziverkoop zou kunnen kelderen, maar dat is dan weer een ander verhaal.

 5. Het leven zit vol risico’s van het begin tot het einde.
  Dergelijke artikels leest men beter niet.

 6. elsjeveth

  En gelijk heb je. Laat je plezier niet verknallen door negatief geneuzel van zo iemand. Lekker blijven bubbelen en genieten. Ik zwem graag in zee, als je erover na gaat denken wat daar allemaal zweeft … dan durf je het water nooit meer in

  • ms

   Dat is ook zo. Er is altijd iets.

   Ooit ging het over een bad nemen. Daar zit je dan in je eigen vuil. Een douche was beter.

   In zee … inderdaad. Wat drijft daar allemaal niet in rond?

   Water mijden? Ook niet goed hé … 😂😂

 7. Dat wordt nog eens onze ondergang. We kunnen straks nergens meer tegen en worden dan zwaar ziek van een onschuldige bacterie. Je ziet het nu steeds erger worden met die bangmakerij voor Corona. Ik zwom vroeger in rivieren die toen waarschijnlijk enorm vervuild waren, maar ik ben en was zelden ziek (afkloppen!). Een beetje viezigheid maakt je sterk.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén