Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Waar zij aan denkt

mske heeft als kind bijna altijd maseuren ofte nonnen gehad die les gaven. Ze heeft daar nu nooit bij stil gestaan maar nu begint ze zich toch af te vragen of al die masseuren ofte nonnen daar dan wel een geldig diploma voor hadden.

Waarom ze zich dat afvraagt? In het vierde studiejaar had ze Zuster Imelda en die brave -bij manier van spreken, want dat was pas een stuk gif, jà- die werd 64 en vierde haar 50-jarig klooster jubileum.

Wie kan tellen, telle! Wanneer heeft die dan haar diploma gehaald?

Er waren wel nonnen in het klooster die geen les gaven ook en sommigen daarvan “deden” het pekeshuis, wat volgens ons gewoon een voorloper pleegde te zijn van de moderne rusthuizen. En allemaal door die Zuster Imelda vraagt mske zich nu af of die nonnen ook wel de juiste diploma’s hadden.

Feit is dat mske, door in haar boeken te neuzen, nog een boekske tegen gekomen is met allemaal werkskes van haarzelve uit de kleuterklas. Verbazingwekkend hoeveel van die kleurselkes, plakselkes en weefselkes er over het geloof gaan. Met ganse kerken en kerkhoven heeft mske uitgeprikt.

Misschien was dat boekske wel de oorzaak van al dat bedenken.

Previous

Tijdens de drukke dagelijkse bezigheden

Next

Mond open …

2 Comments

 1. Den goeie ouwe tijd.. ne mens kon nog worden wat hij wou.. Non, groenteboer of minister.. oh nee.. da laatste is nog van toepassing.. maar goed.. ge snapt het wel.. dus eigenlijk zijt ge geschoold door ongeschoolde nonnen.. dan ist het toch nog goedgekomen niet..? Ik ben nie bij de nonnekes geweest.. ooit wel bij de paters.. maar da is een ander verhaal..

 2. ridder

  TITEL: waar koenie van droomt
  dat hij les krijgt van…maseuses en hij dat dan een bijzaak zou vinden of die wel de juiste diploma’s hadden.
  vijftig jaar klooster…is dat dan niet de gulden vlies-viering
  vraagt zich ook af of destijds de paters…het mekeshuis deden.
  koenie kiplekker,helemaal vanuit de betere moderne tijd, groet.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén