Toen Slow en mske dinsdag van Zoneke thuis kwamen en ineens van de open grote wegen de besneeuwde straten van ons dorpke inreden zei Slow: “wij wonen achter ’t gazettepapier”. mske keek hem wat vreemd aan en vroeg wat dat weer wilde zeggen. Blijkbaar is dat een uitdrukking om te zeggen dat de beschaving hier eindigt.

Ze hebben vandaag de beschaving tot hier gebracht. Ze zijn komen strooien met een echte strooier. De voorbij dagen was hier wel al eens een camionneke van het stadje gepasseerd van waaruit ze een paar schuppekes zout (enkel) op de samenkomst van de twee straten voor onze voordeur overboord hadden gekiept, maar nu was het het serieuze werk.

Voor ons hoefde het niet. De auto’s reden nu eens wat rustiger. Vanaf nu kunnen ze de straat hier naast het huis weer als landingsbaan gebruiken.

We hebben wel fotookes van die schupkes zout maar dat ziet er natuurlijk zo romantisch niet uit als deze twee.