Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zo vroeg op ’t jaar dit jaar

Maandag voormiddag, alles rustig, alles behalve het toetsenbord. Ineens schiet mske bijna tot tegen het plafond en ik bijna mee. Was me dat daar een lawaai van alle duivels daar buiten. Ijzer op ijzer, gerammel en geroep, boenk! Natuurlijk dacht mske dat er daar twee opeen zaten.

Maar ’t was niet waar. Het waren enkel de mannen van ’t stadje die hier een nadar waren komen afzetten. Alhoewel, afzetten? Volgens mske hebben ze die gewoon van dat camionneke gekwakt.

Sedertdien staat die nadar daar te staan. Hij staat daar op het trottoir en zegt: “uitgezonderd plaatselijk verkeer”. Natuurlijk is dat daar plaatselijk verkeer. Dat is de legummenhof van onze buur van hierover. Zelfs als je zou willen zou je er niet door kunnen want er staan ook nog betonnen platen rond dat groensel.

mske dacht dat ze hier ergens zouden beginnen werken en had al doemscenario’s van luidruchtige dagen, maar ondertussen begon ze de mannen van ’t stadje ervan te verdenken dat die nadar een hint was voor de kabouterkes of dat ze dachten dat die werken zichzelf wel in gang zouden zetten.

Daarnet gaf Slow de oplossing, denk ik. Maandag had hij al iets geopperd maar toen zei hij dat het nog te vroeg was. Daarnet echter zei hij dat het wel eens voor de rally zou kunnen zijn want die is dit weekend.

Nu zit mske te bedenken dat ze andere jaren toch geen van onze beide straten afzetten voor de rally. Die hebben waarschijnlijk hun locatie -naar korterbij- verhuisd. Zodoende heeft mske nu doemscenario’s van luidruchtige dagen.

Previous

Mega

Next

Misschien brengen ze morgen nog meer

4 Comments

 1. olive

  wat voor rally? zo’n luidruchtige autorally? (alhoewel olive daar soms wel graag naar kijkt… op tv)

 2. Han

  Jottem, van die waaghalzen met opgevoerde brikken die je de gevel komen verbouwen.

 3. ms

  Jawel, die ! Meestal zitten ze hier wel in het veld maar daarvoor moeten dan de toegangswegen/straten afgesloten worden.

  Voorgaande jaren hoorden wij dat geraas wel maar werd de straat hier niet afgezet. Het is tenslotte nog niet zeker dat die nadar daarvoor dient.

  In elk geval straks een fotootje nemen en die er nog bijzetten. Gisteravond was het te laat.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén