Toen Slow en mske wisten dat Amke en Ella gisteren naar hier zouden komen wist Slow te vertellen dat het hier kermis was. mske vroeg zich onmiddellijk af waar die kermis dan zou staan, het ganse Stationsplein is één grote werf.

Slow ging dat efkes opzoeken en vond de bevestiging over de werken op het plein en dan nog wat over sponsoren waardoor ze al gingen vermoeden dat de kermis gene vette zou zijn.

Het werd nog erger toen bleek dat ook de foorkramers misnoegd waren en het onderling niet eens raakten.

Slow en mske zijn er donderdag maar eens de situatie gaan opnemen. Ze wilden nu ook de kindjes geen kermis beloven als er misschien niets te beleven viel. Er stonden de draaimolen, de vliegerkes en twee viskramen en nog zo ’t één en ’t ander maar dat dan voor oudere kinderen.

Volgend jaar moet het stadje toch op zoek naar een andere locatie, want het stationsplein zal nooit meer vrij zijn en hopelijk gaat het met de kermis niet zoals met de karnavalstoet die hier tot enkele jaren terug uitging. Die is ook afgevoerd wegens te duur.

Amke en Ella hebben het hele gebeuren niet aan hun hart laten komen, ze hebben plezier aan die kermis beleefd en dat is ’t belangrijkste.