Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

9 november 1989

Naïef als ik toen nog was, dacht ik dat met het vallen van de Berlijnse muur een flinke stap vooruit was gezet op de weg naar de algemene vrede. Ik kreeg er zowaar tranen van in de ogen. Nog lang daarna heb ik bij het zien van trabantjes op onze wegen een krop in de keel gekregen.

Hoe naïef, zoals gezegd, sedert die dag twintig jaar geleden is er meer oorlog geweest dan ooit ervoor. Zolang er iemand geld verdient aan wapenhandel en oorlog zal de wereldvrede niet vanachter haar muur vandaan willen komen.

Previous

Hotspot Shield

Next

Het Amikaspel

3 Comments

 1. olive

  vrede…. nee, wel meer vrijheid, maar daar valt ook nog steeds genoeg terrein op te winnen…

 2. ms

  Dat was dan ook de rede van die krop in mijn keel indertijd. Die mensen die met hun trabantjes de voortrekkers waren en eens een stapke in die vreemde doch vrije wereld kwamen zetten.

  Alleen jammer dat er andere begrenzingen zijn, zoals je een bepaalde reactie kan lezen in het artikel over een ramkraak in Meise waarop “experten terzake” zich efkes gaan afvragen waarom die muur toch weg moest en nog wat andere wilde veronderstellingen voor waarheid nemen.

  Aan een muur kan iets verholpen worden, aan idiotie niet.

 3. Ik hoor mijn vader nog altijd zeggen “de oorlog heeft blijkbaar niet lang genoeg geduurd want ze blijven maar vechten over de hele wereld”

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén