En toen vond het grote geld de sport. Er was een tijd dat iemand die geld verdiende met de sport niet naar de Olympische spelen kon. Er was een tijd dat iemand die goed kon koersen, moest koersen.

Toen kwam de tijd dat de sporters gesteund werden en als tegenprestatie een beetje publiciteit moesten maken. En nu? Nu heeft het grote geld de sport in handen en zijn de koereurs pionnekes die vooruit geschoven worden of als knechten worden bezien.

Er was een tijd dat mske pro-Armstrong was. In 2001 stond ze zelfs boven op Chamrousse voor de tijdrit te zien. Het jaar daarna kwam “hèt”. Het jaar daarna was de TV stuk. Het jaar daarna verdommeneerde Armstrong mskes plezier aan die Tour door dat gedoe van “wij hebben het geld, dus beslissen we dat jij gaat winnen”.

En dit jaar? Poeh! Toen ze gisteren Walter Godefroot interviewden was dat er over! De koereurs spelen geen rol meer! Enkel de ploegen. En voor het eerst realiseert mske zich dat ze liever de voorjaars- en Vlaamse klassiekers heeft. Daar zal het geld ook wel meespelen maar is het niet zo nadrukkelijk aanwezig.