Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Woorden, paroles, palabres, …

Ooit is onze spreektaal ontstaan en wij gebruiken woorden die voortkomen uit vroegere klanken. Over die evolutie wil ik het niet hebben, maar wel over de dagelijkse woorden en speciale woorden.

Dagelijkse woorden dat zijn die, die onze conversaties maken en wij gebruiken ze constant om informatie en gegevens door te geven.

Maar de speciale woorden geven wat kleur, wat meer uitstraling en meestal zijn ze te begrijpen omwille van hun betekenis maar af en toe is er zo eentje waarvan de klank alleen al het gevoel van hun betekenis weergeeft. Zo vind ik het woord “heerlijk” één van de heerlijkste woorden die er bestaan. Zo voelt dat voor mij aan.

Anderzijds zijn er dan ook die anders aanvoelen dan hun betekenis. Dat wat mij vanmorgen opviel toen ik ergens het woord “malkander” typte was een gevoel alsof ik dringend het stof van dat woord moest halen, net alsof het ergens lang op een zolder had gelegen.

Voor diegenen die dit maar gebazel vinden, het zij zo, ik heb dat zo met momenten.

Previous

Beschermd: Het was nog een keer van dat

Next

Bibber en beef

3 Comments

 1. ik denk dat iedereen wel een woord heeft die bepaalde gevoelens opwekken. Bijvoorbeeld heb ik een hartsgrondige hekel aan “o wat gezellig zeg “Hollanders zeggen dat te pas en te onpas en dat geeft mij een wrevelig gevoel.Zoals de Amerikanen op het einde van een gesprek zeggen “I love you”. Ik denk dat ze niet meer weten wat het echt betekent.

  Enne ..je bazelt helemaal niet hoor.Malkander is echt een mooi woord ,stof het maar goed af.

 2. olive

  hmm, het woord gezellig is een echt nederlands woord denk ik, maar ik heb nooit het idee gehad dat het te pas en te onpas wordt gebruikt…

  misschien vinden hollanders het vaak “gezellig”

 3. gettie

  Wel mske en sloef, ik vind het “heerlijk” dat ik eindelijk na weken lezen en lezen en lezen in 2010 beland ben in jullie verhaal. Of ik het “gezellig” ga vinden wanneer ik in het echte heden ben beland dat moet ik nog afwachten, maar tot nu toe vind ik mijn inspanningen de moeite waard en hopelijk kunnen we dan “malkander” vinden in een e-mailke of zo. Voorlopig nog afwachten, want tot nu toe zie ik nog nergens een knopke staan om te “melen”.
  Groetjes en een fijn week-end voor jullie 3jtes.
  Gettie

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén