Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Triest

Het weekend dat Amke en Ella hier waren, dus het voorlaatste vanaf nu te tellen, was er nog volle actie in de hommelnesten. Amke heeft de beestjes ook nog gezien.

Sedert de grote storm echter was het er stil, te stil en mske begon het ergste te vrezen. Met de dag werd ze zekerder en zekerder dat de beestjes ten onder zijn gegaan aan het natuurgeweld, al had ze gelezen dat een hommelnest wel tegen inlopend water kan.

Nu, sedert dit weekend is ze zeker zeker dat de hommels ons verlaten hebben, de hommelingang is namelijk zo goed als volledig terug dichtgegroeid en mske overweegt de steen, ter markering, weg te halen en het onkruid dat ze er had laten staan uit te roeien.

Niet dat we helemaal zonder hommels zitten, de bloemekes van ons koerke worden nog steeds druk gevisiteerd door een hommelsoort met een oranje frakske aan. Het onderscheid tussen een akkerhommel en een boomhommel zal hem in het onderlijf zitten en dat zal ze nog eens goed moeten bekijken.

De mieren daarentegen weten van geen wijken.

Previous

Plaatselijk

Next

Natourcriticasterium

5 Comments

 1. Van die hommels blijf ik af, of ze nu een oranje frakske hebben of niet, en voor die mieren ? Aha.
  Mss in de Zoo effe een miereneter afhuren …

  Prob opgelost … )

  Dà-aaaaaaaaaaaaag … ))

 2. Hommels laat ik maar doen,maar mieren daar ga ik de muren van op.Er zitten er nu steeds aan onze voordeur .Ze graven het zand vanonder de stenen en dan ligt het steeds vol zand.Erg nietjes is het dus niet aan onze voordeur.Af en toe vermoorden we ze met een ketel kokend water.

 3. oei , nietjes moet natuurlijk netjes zijn.

 4. Han

  Drie dagen achtereen kap je ze de moor over hunne sikkedeizen, dat zal ze leren.

  (ik leerde er van ;-0)

 5. ms

  Drie dagen achtereen twee keer per dag een moor over hun sikkedeizen gekapt. Vanmorgen was er geen beweging meer (afkloppen).

  Wel natuurlijk in de andere hoek waar we pas sedert gisteren actie ondernamen. Die stoorden ons eigenlijk niet maar als we zien welke omvang zo een nest kan nemen hebben we de nultolerantie ingevoerd.

  Dat ze op onzen berg gaan zitten ! Daar is plaats genoeg.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén