Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Baas in eigen bed

Ben je het nachtelijke gevecht om het donsdeken beu? In Scandinavië hebben ze daar een simpele oplossing voor.

Dat was de titel. En ik ging lezen. En hoe meer ik las, hoe meer ik steigerde en hoe meer ik dacht: “Neen! Neen! Neen!

En dan denk ik dat het niet is omdat sommigen er problemen mee hebben dat men moet veralgemenen en wat hier gangbaar is afdoen als minder goed dan wat de Zweden doen.

Want zie je, hier heeft dat een hele voorgeschiedenis.

Het begon ooit bij de evenementen. Een dubbel bed of twee eenpersoonsbedden tegen elkaar geschoven maakte niet uit. Er lagen telkens twee 1-persoonsdekbedden op. Het sliep slecht, het sliep onaangenaam, het sliep eenzaam.

Toen we het bij Sunparks en Center Parcs ook storend begonnen te vinden, namen we ons eigen beddengoed mee naar de parkhuisjes. Ook bij Zoon, als we van dierenwacht zijn, nemen we die berg beddengoed mee.

Toen we vorig jaar bij de Kempense Meren in het hotel logeerden en het nogal belachelijk was om met die hele verhuis over die parkwegen te lopen deden we het niet.

Ook toen we nog verderaf op vakantie gingen namen we het niet mee. Hoe de toekomst ook evolueert, op verdere vakanties zal het gewoon thuis blijven. Het aangename ervan weegt niet op tegen het ongemak van het transporteren.

Bedcomfort is een moeilijke en ingewikkelde materie en een persoonlijke zaak.

____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

Wie is Wie

Next

Rap iets tussendoor

25 Comments

 1. ‘Het sliep eenzaam’, dat is mooi geschreven. En het klopt, hoe je het liefst slaapt is erg persoonlijk. Als het kon nam ik mijn eigen bed mee naar hotel of vakantiehuis, maar ze zouden me zien aankomen. Gelukkig slaap ik bijna overal wel, tenzij op zo’n kampeermatrasje in een aardappelveld, of op een plaat beton dat in sommige kringen voor gezond doorgaat.

  • ms

   Vroeger sliep ik ook overal. Maar in die hotels en vakantiehuisjes staat de verwarming aan en is het venster dicht. Doe je daar wat aan, is het beddengoed te licht. Meestal liggen er wel extra dekens in de kleerkast, maar toch maar liever niet.

 2. Geef mij maar twee eenpersoonsdekbedden. In het begin hadden we zo’n tweepersoonsdekbed. Het leidde soms tot “gevechten”. Dat is gelukkig verleden tijde en slaapt iedereen warm en knus onder zijn/haar eigen dekbed.

 3. Inderdaad, heel persoonlijk.
  In Duitsland vonden we overal twee eenpersoons dekbedden op een dubbelmatras. Was goed genoeg maar zelf hadden we een extra groot dekbed van 220 x 240, gevechten waren niet nodig. 😁

 4. Ons bed is 1m80 breed, met één extra groot dekbed .. zalig. Kregen we van de week in een hotel toch een bedje van 1m50 zeker?! Blijkbaar in Spanje nog heel gebruikelijk. Geen oog dichtgedaan!

  • ms

   Wij hebben ook een groot bed met een extra groot dekbed. Wij hebben eerder een probleem met een te kort bed dan met een smal.

   • 1m90 heb je vaak nog hé. Mijn man is niet extreem groot maar een bed van 1m90 is voor hem ook te kort. In NL zijn de bedden vaak 2m10 of 2m20 lang. Zalig!

 5. Wij hadden twee tweepersoonsdekbedden, zodat er nooit eentje zonder dekbed lag. Mijn man had nl de gewoonte om het dekbed vast te houden als hij op zijn zij rolde en met één dekbed moest ik dan flink trekken om ook een beetje warm te blijven. Dus met twee was dat probleem opgelost.

  • ms

   Het onze is groot genoeg zodat ik zelfs een hoek onder mijn oor kan stoppen tegen een blootliggende schouder en Luc aan zijn kant ook nog genoeg overhoudt.

 6. Wij nemen onze hoofdkussens en dekbedden meestal mee – als het kan. Ons bed is ook breed. In de zomer slapen we samen onder één groot, dun dekbed dat ik op z’n geheel kan wassen. In de winter hebben we elk een eenpersoons. Dat van mij is namelijk veel dunner dan dat van hem. Hij is de koukleum en ik de straalkachel. Vandaar.

 7. elsjeveth

  Heel persoonlijk je eigen bed belevenis. Hoe leuk een reis of verblijf elders ook is, eenmaal thuisgekomen verzucht ik altijd, heerlijk …mijn eigen bedje 🙂

 8. We have a big double bed so there is no problem in it ! But there may be problems in a single bed! Somewhere well shared.😊

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén