Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De loterijen

Nog iemand op zoek naar een zakcentje van een 20.000€ per maand? Er is licht aan de horizon, want de Lotto bedient nog voor je het vraagt. Er is een nieuw “product” waarmee je dertig jaar lang 20.000€ per maand kan winnen1. “Eurodreams” heet de boreling.

Het struikelblok is het woordje “kan” want je winstpercentage ligt niet bepaald hoog: één op 19.191.900.

Maar ze mikken op nieuwe klanten: de twintigers. Want Euro Millions is dan wel populair maar eerder bij de tussenmoot en die ouw hebben een voorkeur voor de klassieke lotto.

Ik lees en denk er het mijne van. Hokjesdenken? Of gewoon een kwestie van nooit genoeg, van altijd méér en méér winst te willen halen?

Previous

Bewerkte voeding

Next

Fotootjes kijken

15 Comments

 1. peter grey

  Die prijs is denk ik vooral voor jonge mensen interessant. Als je, ik noem maar wat, tegen de negentig loopt en je gaat je resterende levensverwachting afzetten tegen de maandprijs, dan kan die nog lelijk tegenvallen. Als ik mee zou doen aan loterijen, dan ging ik ook voor een grotere prijs in een keer. De oudjes hebben het nog niet zo stom bekeken.

  • ms

   Zeker als je het winstkanspercentage bekijkt.

   En als je als twintiger een keer die hele grote pot wint, is die de maand daarop toch niet op? Of wil de loterij hun budget beheren?

 2. Eens met Peter.
  Ik wist niet dat dit bestond.

 3. Ik behoor nooit tot de gelukkigen als er iets te winnen valt. Ik sla dit dan ook maar over.

 4. Goh, ik wil die 20.000 wel maar dan zal ik eerst een lotje moeten kopen zeker? Dat vergeet ik telkens.

 5. elsjeveth

  Wie zei ooit dromen zijn bedrog 🙂

 6. Ik koop nooit lotjes, maar mijn echtgenoot wel. Die kan daar zo over fantaseren… Misschien is dit ook iets voor hem. In ieder geval, als hij wint, dan deel ik mee in de winst – maar ik maak mij geen illusies.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén