Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Terug in het gareel

Jaja, Slow en mske waren dus op vakantie en jaja nu zijn ze terug. Mooie liedjes duren niet lang, lelijke trouwens ook niet maar dat valt zo niet op.

Uitgerekend op de warmste dag van het jaar kwamen ze naar huis, maar dat wisten ze natuurlijk nog niet toen ze boekten.

Ik heb hier wel al één en ander van tijdens hun vakantie verteld maar vanaf nu mag het dus officieel. We beginnen met hun terugreis. Ah ja, de spoorwegen, altijd goed voor een verhaal hé. En al ging de heenreis uitstekend, de terugreis …

Het ging goed tot in Utrecht. Daar hoorden ze dat enkele treinen uitvielen door de warmte. Die van hen? Die stond nog aangekondigd. Ze slenterden richting perron, ze hadden tijd genoeg, om daar te horen dat hij mogelijk toch niet zou vertrekken door problemen in Geldermalsen. Hij zou toch vertrekken, ze gingen die naar Nijmegen volgen en vandaar uit verder naar Maastricht sporen. Iedereen stapte op. De trein zou toch niet vertrekken en iedereen mocht af stappen.

Het alternatief? De volgende naar Nijmegen, daar de boemel naar Roermond en daar de boemel naar Maastricht. Zodoende kwamen ze in Maastricht aan op een moment dat ze normaal thuis hadden geweest. In Blerick mochten ze voor één of andere rede nogmaals bijkomend overstappen, maar ondertussen werden ze dat overstappen al wat gewend.

Ze zouden normaal gezien om 15.38u aan het station van Landen gestaan hebben, nu was het 17.38u. En dan dacht mske dat het toch goed was dat ze gisterenmorgen zo vroeg op waren, want eigenlijk wilden ze een uur later vertrekken.

Previous

Herinneringen in spe

Next

Slow wist het

4 Comments

  1. Gisteren op de verjaardag nog over gehad..die belachelijke NS met hun ‘minder treinen inzetten’ bij elk wissewasje ( haha toepasselijk)..wat denken ze daarmee te bereiken? alleen maar dat de mensen die normaal over twéé treinen verdeeld zouden zitten nu met z’n allen in die hitte in één trein geperst mogen staan! Fijn toch..dat openbaar vervoer!

  2. Maar in ieder geval fijn dat jullie er weer heelhuids zijn natuurlijk!

  3. bea

    De merde is, eens de vakantie voorbij is dan kan je niet snel genoeg thuis zijn (ik toch)

  4. IK las erover in de krant dat ze in Nederland bij erg warm weer minder treinen laten uitrijden ,in België is het precies omgekeerd: naar de toeristische plaatsen leggen ze juist méér treinen in.
    Maar dan mag de berm niet in brand vliegen( rond Brugge) zodat je pas uren later aan de kust geraakt!!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén