Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Afscheidsronde

Wat ze daar nog allemaal deden, is niet voor het blog. Het is niet de bedoeling hier een relaas te schrijven. “Ze hadden vakantie” zou eigenlijk moeten volstaan.

Dat houdt in dat ze wandelden als ze zin hadden in wandelen, maar ook dat ze lummelden als ze daar zin in hadden. En ook dat ze in niks zin hadden als ze zin hadden in niks zin hebben.

De voorlaatste avond kwam en ze zouden nog eens een toertje doen door het park. Niet dat daar veel te zien is. Er zijn veel paadjes, maar er staan ook veel huisjes. Zelfs rond en in de (grote) vijver staat het volgebouwd met huisjes.

Maar om nu in de trant, je kan het haast een inktvlek noemen, te blijven die Mizz D heeft ingezet met ooievaars op palen, willen wij niet ten achter blijven. Het zijn geen ooievaars en ze zitten niet op palen, maar in de categorie: “vogels op ongewone plaatsen” of “ongewone vogels op bepaalde plaatsen” mag het volgende niet ontbreken.


Previous

Zwemmen

Next

Zagezage

11 Comments

 1. Hehe.. tja.. als de vijver ingenomen wordt door huisjes zullen de eenden wel de daken innemen zeker!

 2. ms

  Uiteindelijk hebben de eenden nog plaats genoeg. Voor ons huisje – bij wijze van spreken – was er een poeltje. Daar zaten eenden en waterhoentjes. Er waren meer van die poelen. Er is dus niet enkel de (grote) vijver.

  Waarom die eenden daar persé op dat dak wilden? Dat wilden ze ons ook niet vertellen.

 3. Flauw.. misschien zijn ze als sommige mensen.. hebben ze het hoog in hun bol en zoeken ze het hogerop.. om op anderen neer te kijken?

 4. ms

  Ze hadden misschien die foto’s van die ooievaars ook gezien en dachten: “dat kunnen wij ook!”

 5. wij hebben ooit vliegende kippen gehad, die zaten ook op het dak (en vlogen over het huis, en legden hun eieren overal: kweken dat ze deden!)’t Waren Engelse kiekskes dan nog wel. Populair bij de kinderen

 6. @ omamoetje..
  Hoe weet je dat, dat het Engelse waren? zeiden ze talk talk in plaats van tok tok? of vlogen ze altijd links? hahahahaha! Misschien waren dit dan ook wel Engelse eenden ms! hebben ze wat gezegd? kwèk kwèk in plaats van kwak kwak??

 7. ms

  Engelse kiekskes? Tja, daarvoor moet je blijkbaar een Belg zijn.

  De ongespecifieerde lokale krielen worden in Vlaanderen Engelse kippen (Engelse kiekens, Engelse kiekskes) genoemd.

  Die eenden? Die zegden niks, die keken alleen maar, maar moesten die Engels spreken zouden die niet kwek kwek zeggen maar quack! quack!

  Ik heb zelfs een afbeelding van Engelse eenden. Kijk maar.

 8. Whahahahaa!! ja daar moet je Vlaams voor zijn.. om iets ongespecificeerds maar ‘Engels’ te noemen.. wij zouden dat misschien wel ‘Belgisch’ durven noemen hahahahaha!

 9. ms

  Je snapt inderdaad soms niet hoe zulke verbasteringen tot stand komen.

  Het betekent in elk geval dat een taal leeft.

 10. dankjewel voor de uitleg. Nu weet ik tenminste dat het echt Engelse waren qua gedrag en uitzicht,een beetje Belgisch in oorsprong misschien maar zeker geen Hollandse, haha ;°)Doeoei heb ik nooit gehoord

 11. @ omamoetje..
  Wél ‘salukes’ dan? hahahaa!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén