Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Alles gewassen en postjes schrijven

Ziezo, ik kan al iets schrappen van het lijstje dat niet geschreven staat maar in mijn hoofd in cirkeltjes draait.

Alles wat mee moet op vakantie is gewassen.

Ik weet dat dat niet echt groot nieuws is. Ik weet zelfs dat ik daar normaal niet zou over bloggen. Maar wat het nu wel de moeite waard maakt is het feit dat de routine weg is. Ik moet over alles wat vroeger automatisch ging even nadenken.

Dat ondervonden we ook de eerste keer dat we terug naar de boekenmarkt gingen. Het vroegere automatisme was weg. Samen de auto laden ging niet zo vlot. “Hoe was het weer?” en “Het past niet” vlogen heen en weer. Het nam ons dubbel zo veel tijd om alles ingeladen te krijgen. Het gevolg was dat we ’s avonds wél weer in roulatie waren en plaats over hadden.

Dat wou ik nu niet meemaken. Plannen is dus de boodschap. Dat houdt ook in dat er wat inplanlogjes dienen geschreven te worden. En dat in een inspiratieluwe periode waar al niks gebeurt dat dag per dag het vermelden waard is.

Ik ga nog maar eens verduidelijken dat ik weet dat er mensen zijn die geen internet op vakantie willen. Dat is hun keuze. Ik doe op vakantie waar ik zin in heb, niks van moetes maar ook niks van niemogens. Internet op vakantie is mijn vrije keuze.

Wat nog? Oh ja, die -nog te lezen- stapel boeken eens van dichtbij bekijken en kiezen welke me meest aanspreken om me op vakantie gezelschap te houden.

Er zal nog wel één en ander zijn maar momenteel staan er nu al een paar van de lijst hier op schrift en daardoor hebben de andere nu meer plaats om te tuimelen.

Previous

Krukken voor gladiolen

Next

Gelukzakken die we zijn

17 Comments

 1. Routine die weg is. Ja! Een week of wat geleden heb ik voor het eerst in ruim anderhalf jaar weer eens wat bankbiljetten uit de muur getoverd. Maar hoe moest dat ook maar weer? Waar zijn die knoppen precies voor? Wélke keuze heb ik? En die biljetten zelf – wat een rare papiertjes, vreemd formaat, gekke kleuren, en die munten – waren die 10 cents stukjes altijd al zo klein? Ik moet weer leren betalen. 🙂

  • ms

   Geld uit de muur halen? Inderdaad, heel lang geleden. Ik betaal nu alles met mijn telefoon tegen een kaske. Het kan bijna overal.

   Maar 10 eurocent? Wat is dat? 😂

 2. Wat een fijn vooruitzicht!

 3. Geniet van jullie vakantie! Die van mij zit erop. Zware tijden staan me te wachten met een verhuis erbij. Plannen doen we constant. Het is nodig!

  • ms

   Het is nog wel een paar dagen eer we vertrekken.

   Je blijft wel aan de gang met al die planningen.

   • Ja, maar je kan maar beter tijdig voorbereiden! Want inderdaad, de routine is er wat uit. Plannen en herplannen… en ik weet pas volgende week mijn rooster hoe ik moet werken… Twee dagen voor de start.

    • ms

     Dat is ook goed op tijd! 😲

     • Niet leuk… echt niet. Wat denk je van al die jonge moeders die de opvang voor hun kleine kinderen niet kunnen vastleggen. Dat probleem heb ik gelukkig niet, maar toch. Ook voor de mantelzorg van mijn moeder moet het rooster altijd totaal om, maar dan moet iedereen plots van dag veranderen. Als je dat op voorhand weet is het niet erg, maar zo op stel en sprong…

 4. Je hebt volkomen gelijk : op vakantie doe je wat je wil. Geniet er maar van met internet er bij.

 5. Geen zorg, de routine is zo weer terug. Op tijd beginnen met alle zaken en de tweede keer weet je het weer, ook wat de boekenmarkt betreft.

  Fijn vooruitzicht, vakantie!!

 6. elsjeveth

  Dat wordt genieten. En die routine die is terug voordat je er erg in hebt.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén