Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het weekend van vier kilometer

En Slow en mske hadden al gezegd dat ze terug meer moesten gaan stappen, de dagen dat ze thuis zijn. Een kwestie van de kilometers in de benen niet te verliezen.

Donderdag moest mske naar de kapper. Slow ging mee, even wat inkopen doen ondertussen. Ze bekeken het weer en besloten te voet te gaan. Vier kilometer naar Landen. Vier kilometer terug van Landen.

Vrijdag gingen ze Amke en Ella halen. Ze gingen de bus nemen in het dorpke over de berg. Ze vertrokken goed op tijd en wandelden al keuvelend over de berg. Maar ze wandelden wat te veel en ze keuvelden wat te veel. Want ineens zagen ze op de kerktoren dat ze maar vijf minuten meer hadden voor die bus er aan kwam. Ze zetten er stevig de pas in.

En wat deed de bus? Die deed wat bussen durven doen als Slow en mske geen kwartier te vroeg aan de halte staan. Die kwam te vroeg. Twee hele minuten! Vier kilometer naar Landen.

Die vrijdagavond stapten Amke en Ella en Slow en mske van de trein. De bus was al weg. Amke zag het niet zitten om een uur op de volgende bus te wachten. Zeker dat ze na die bus nog 1.4 km over die berg moesten. Slow stelde voor om even een frietje te gaan eten.

Maar dat liep ook al verkeerd. Er stond maar één man in voor het opnemen van de bestellingen en het bakken en het bedienen. Zodoende stond er, telkens het haast aan Slow was, iemand anders recht die al zittend zijn toer had afgewacht.

Als mske dat zo bekeek zouden ze die frietjes moeten binnen schrokken om ook de volgende bus niet te missen. Ze zouden tot aan de volgende halte wandelen en daar de bus opwachten. Maar ze hadden honger en wilden naar huis. Ook moesten ze na die bus nog die 1.4 km over die berg. Vier kilometer terug van Landen.

Zaterdag gingen ze zwemmen. Met de fiets? Het regende niet maar het zou regenen. Dat hadden ze toch in het weerbericht gezegd. De kindjes wilden niet met de fiets in de regen en te voet konden ze nog eens langs het geheime paadje. Vier kilometer naar Landen.

De bus terug nemen? Dan moesten ze eerst naar het station. Ze zouden eigenlijk de bus terug nemen maar dat is al zoals langs Parijs naar Brussel rijden. Ook moesten ze na die bus nog die 1.4 km over die berg. Vier kilometer terug van Landen.

Zondag belden ze de belbus. Want toen was het nat en om redenen die Amke, Ella, Slow en mske wel kennen was het niet aan te raden om naar Landen te gaan stappen.

Die avond, de kindjes waren terug bij Bollie. Slow en mske waren 40 minuten te vroeg voor de bus. Ze hadden in Leuven al een hapje gaan eten. Ze waren in Leuven al een koffietje gaan drinken. En als ze dat in Landen nog eens deden en ze moesten sowieso die 1.4 km nog te voet …

mske zei: “het was niet gepland maar hier staan wachten is ook zo zot. Zeker dat we na die bus nog 1.4 km over die berg moeten”. Vier kilometer terug van Landen.

En dan zeggen ze dat ze meer gaan stappen en dan kijken ze ocharme op die 1.4 km over die berg …

Hm! Ik heb de indruk dat er ergens een fout in mijn redenering zit.

Previous

Over Ella en vandaag

Next

13 maart

8 Comments

 1. bea

  De daad bij het woord

 2. Hihi..vooral dat tegen die 1.4km aankijken..érg herkenbaar hahahahaa!

 3. ms

  En om de routine niet te verliezen hebben we dat deze voormiddag nog maar over en weer eens gedaan in de sneeuw (waarover later meer).

  Dat van dat tegen die 1.4 km aankijken is eigenlijk het feit dat je daar onbepaalde (verloren) tijd op die bus staat te wachten en eens je die neemt, je toch nog die 1.4 km moet doen. Dan lijkt het ineens minder erg van er vier te doen en zo nog wat aan de conditie te doen ook.

 4. Wil je wel geloven dat ik al dat gewandel van jullie zelf al in mijn kuiten voel. Neen dan neem ik liever de fiets.

 5. ms

  Meestal rijden we met de fiets tot aan de bus, maar als de kindjes komen zouden we vier fietsen moeten meenemen. En vanmorgen kon je er te voet al niet door.

 6. Sloef goede avond…

  het zijn geen belbussen en treinen weer zoals weleer , maar ja als ge vee tussenstoppen inlast ! Fijne groetjes )pepino

 7. Een mens brengt wat tijd wachten door en niet alleen op openbaar vervoer,het is altijd en overal wachten.Ik heb er ooit eens een opmerking over genaakt bij een kinderarts die te laat was, hij antwoorde ” Jullie kunnen beter op mij wachten dan ik op julli”.

 8. PS. Nog ongetelde wensen in getelde woorden voor Ella haar verjaardag

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén