Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Schipper mag ik overvaren

In de mate van het mogelijke had ik de ferry’s geboekt zodat we niet al te veel tijd zouden moeten wachten. Allemaal goed en wel, maar als je op een dag nog kilometers en kilometers moet rijden, weet je niet wanneer je aan die haven aankomt.

Voor de heenreis van Calais naar Dover sliepen we in Calais en boekte ik de vroege ferry.

Die van Ardrossan? Een late van twintig voor vijf. Je weet maar nooit. In tegenstelling met Calais waar ik enkel de bevestigingsmail moest tonen om door te mogen, moesten we in Ardrossan nog even die bevestigingsmail gaan omruilen tegen de nodige tickets.

We waren te vroeg, veel te vroeg en de dame aan het loket vroeg of we soms een vroegere ferry wilden nemen. Natuurlijk wilden we dat. We konden mogelijk die van tien voor twee nog halen of anders die van kwart na drie. Die van tien voor twee? Er stond nog één auto voor ons toen ze het laden stopten. De boot was vol.

We konden daar ter plaatse nog wel iets gaan drinken zodat we niet de ganse tijd in die auto zaten te koekeloeren. En terwijl we daar zo wachtende waren begon het te druppelen, begon het te regenen, begon het te gieten, zodat we blij waren dat we om kwart na drie toch die ferry op konden.

De terugreis verliep eigenlijk gelijkaardig. Vertrokken met de eerste vanuit Brodick.

En in Dover waren we te vroeg. We mochten met de eerstvolgende mee, mits bijbetalen. Dat kon me niet schelen, al was die boot niet volledig vol. We zouden normaal pas om 21u in Calais aankomen en moesten dan nog het hele eind naar huis rijden. Nu waren we om 21u thuis.

Previous

Tyne Tunnels en Dartford Crossing

Next

De grapjassen van de Royal Mail

3 Comments

 1. bea

  Als het vertrek naar huis is aangebroken kan men niet snel genoeg thuis zijn, herkenbaar.

 2. Gettie

  Ja of neen? En moet ik dan geen cent betalen? Ja of neen? Lagere school sentiment haahah.
  Overzetten regelen vind ik een zegen. We hebben vaak naar Scandinavië gereisd, vroeger in 1 trek en dan Putgarden de overzet, maar na jaren worden we slimmer en boekten een overnachting in N Duitsland en de overzet rond 9h30 nach dem Früstück en konden we uitgerust verder reizen
  Voila dat wil ik ook nog eens doen, even G. aanporren.

 3. ms

  In een tijd lang geleden, toen ik nog was jong en schoon, reed ik de ganse nacht om de ferry te pakken in Frederikshavn in de vroege ochtend.

  Ik weet niet of ik dat nog zou kunnen, in elk geval ben ik niet zinnens om dat uit te proberen.

  Nu is er één ding, als we inderdaad opteren om met die van Zeebrugge naar Hull te gaan kan het niet anders dan ’s avonds inschepen. Maar ja, dat weet je dan ook op voorhand.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén