Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De nieuwe mensheid?

Een deel van de wereldbevolking sterft van honger, een deel van de wereldbevolking eet vergif en een deel van de wereldbevolking maakt robotten die zichzelf kunnen voortplanten.

Zodoende krijgt een deel van de wereldbevolking de kans om zich nog meer te verrijken door het inzetten van werknemers die niet moeten eten, niet moeten slapen en altijd ten dienste staan.

Na de uitleg over gif in de reacties op Kotkedeit! zat ik hier gewoon wat voort te borduren op het thema en eerlijk gezegd: ik vind de gevolgtrekking ook wat somber.

Laat ons hopen dat het zulk een vaart niet zal lopen.

Previous

Flexibiliteitstest voor een decoder

Next

Er op of er over?

9 Comments

 1. Ik hoop het ook dat het niet zo’n vaart zal lopen. Tenslotte moeten die robots wel vervaardigd en bestuurd worden door mensen. Een robot zal ook nooit alles kunnen doen.
  In mijn huishouden ben ik wel heel blij met mijn robotstofzuiger. Ooit hoop ik op een robotgrasmaaier en ramenlapper.

  • ms

   Ik dacht eerder aan robots die het aantal jobs kunnen afbouwen. We zijn steeds met meer.

   Ik heb getwijfeld tussen een robot stofzuiger en een andere. We hebben er twee gewone gekocht. Eén voor zwaar bouwafval en een gewone.

   Dat was de voorkeur van Luc, ik duimde voor een robot, maar hij had gelijk, die kan geen bouwafval opzuigen.

   • Een gewone stofzuiger kan je sowieso nooit missen naast een robotstofzuiger, want die kan bijvoorbeeld de zetel niet stofzuigen. Vroeger had ik een tijdje een poetsvrouw, maar toen ik die niet meer had, schafte ik mij dus deze robot aan (ondertussen hebben we er zelfs 2). Dus ja, min of meer heeft hij toch ook een deel van haar job overgenomen. Het is sowieso handig met een kat in huis.
    Deze robot stofzuigt ook perfect onder het bed. Ik geraak daar niet onder met mijn gewone stofzuiger.

 2. Zal de wereld er slechter van worden? Ik denk het niet. Wij worden al maar ouder, veel van ons zijn nog redelijk ter been, er wordt doorlopend gewerkt aan het voedselprobleem. Misschien gaan robots de boten bouwen en besturen om migranten de Middell. Zee over te helpen. ☺

  Robotgrasmaaier zijn er al lang maar een ramenlapper zag ik nog niet.Ik duim.

  • ms

   De mogelijkheid bestaat natuurlijk dat de volksexplosie dan terug afneemt. Maar ik denk niet dat het geld dat eerlijk verdeeld zal worden. Een mens blijft een mens.

   Een grasmaaier moet ik niet hebben maar voor die ramen ben ik wel kandidaat. De bovenlichten langs buiten … Je moet maar een zwijmel krijgen daar op die ladder.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén