Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Twee op twee april

Op zondagavond las ik in de krant dat een school opgeroepen had om gisteren de kinderen in uniform naar school te sturen omwille van pesterijen over kleren. Sommige ouders schoten in hun portemonnee en haalden al voor een hele week kledij als blijkt dat het een één aprilgrap1 is van de school.

Is dat een één aprilgrap? Eén die begint de laatste week van maart? Eén april duurt maar één dag, namelijk op één april zélf. En die grap wordt al bekend gemaakt nog voor één april begonnen is. Vroeger toen ik kind was noemde men dat “zenderkesdag”. Dus de eerste april stuurde je iemand naar ergens of het bos in. Zelfs dat vond ik soms geen grap. Als ze je zeggen dat je naar de directeur of naar de baas moet, dan moet je er naartoe. Want de directeur/baas zou dat écht wel kunnen gezegd hebben.

Maar blijkbaar moet het altijd straffer en straffer en als zelfs scholen de impact van zo een nota niet zien is het hek helemaal van de dam.

Het tweede vind ik plezanter. Ik las gisteren dat er mensen zijn die geluidloze gifjes kunnen horen2. Ik dacht aan bovenstaande, vond het absolute nonsens, maar wou dat toch eens proberen al was het maar om te kunnen zeggen: “Onnozelaars”. Bizar echter is dat wel dat wel klopt. “Ik hoor niks!” zei Luc. Letterlijk genomen hoor je dan ook niks, maar toch hoorde ik het. Ik voelde het zelfs.

1 Het Nieuwsblad
2 Metrotime

Previous

Een volksverhuizing

Next

Legummen zijn lekker

16 Comments

 1. ? het gevoel voor humor is niet bij iedereen hetzelfde.

  • ms

   Maar een week vóór 1 april de mensen laten weten dat hun kinderen een uniform moeten aandoen om naar school te gaan? Dan ben ik toch niet saai omdat ik er niet kan om lachen, mag ik hopen.

   ?

 2. Het uniformverhaal komt in het echt ook af en toe naar voren. Dus zullen mense er in lopen.
  Ik ben het met je eens dat de grap alléén op 1 april moet worden verkocht.

  • ms

   Precies. Iets waar je haast niet anders kan dan involgen is geen grap.

   En één april, de naam zegt het zelf.

   Toen ik halftijds ging werken eiste mijn baas zelfs dat je in zijn grappen liep. Hij zei het niet zo, maar als je het niet deed zei hij dat je niet paste in de groep en je moest aanpassen.

   • Zo iemand wil alleen slijmballen onder zich hebben. Die lachen om elke grap van de chef.
    Om baas te kunnen spelen. ☻

 3. ik verkies ‘zenderkesdag’ boven ‘aprilgrap’; dat sluit een aantal zaken uit zoals dat uniformverhaal en wat ik gisteren persoonlijk heb ervaren. Iemand wilde mij laten geloven dat hij gevallen was en zich pijn had gedaan. Ik kon er niet mee lachen en heb de betrokkene meegedeeld dat ik dit helemaal geen aprilgrap vond.

 4. Ik vond de grappen van het uniform en de wc-rollen best geslaagd. ?

 5. Jasmien

  Ik zal nooit nog naar gifjes kijken zonder te moeten denken aan dit logje.
  PS/ ik hoor ze ook, vooral zo gniffelen van het lachen …

 6. Hier geen 1 aprilgrappen gezien of ik moet er naast gekeken hebben.

 7. elsje

  geen aprilgrap gezien of ook ik moet er naast gekeken hebben

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén