Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De saaiheid in beeld

Dat het na de tour niet meer goed blijkt te komen tussen mij en onze TV. Dat ik sedertdien nog geen moment voor die TV heb gezeten. Dat ik wel flitsen en flarden van herhalingen en flutprogramma’s zie als Luc gaat zappen. Dat ik dan ook probeer om telkens ’s avonds een log te prepareren terwijl hij bewegende plaatjes kijkt.

Dat ik ondanks dat alles toch fronste toen ik de zomerprogrammatie1 zag. Dat ik tegen Luc zei dat het gelukkig nog Vera is ook en dat hij daarop antwoordde dat dat waarschijnlijk een herhaling is.

Dat ze zich niet schamen …

pske van mske:

  Saai is ook een dialectwoord voor breiwol, op sommige plaatsen wordt die ook sajet genoemd.

____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

De gladiolen

Next

De tendens

10 Comments

 1. Ik kijk ook weinig TV de laatste tijd. Wachten tot het nieuwe seizoen begint. Hopelijk zit er iets leuks tussen.

 2. Nou, de ergste programma’s beginnen juist in het nieuwe seizoen. Dan zijn net die leuke detectives weg.
  Ik kijk de laatste tijd naar de afleveringen van Witse op het Belgische Een. Wat vloekt die man zeg! Of is “godverdomme” een normaal woord in de Vlaamse taal. Ik zag het gisteren ook al in een kop in de sportsectie van De Standaard staan. Naar Rivièra op Een heb ik ook graag gekeken en nu dan de serie Voetbalmaffia, nota bene een Nederlandse tv-serie uit 2017 die ik niet eens kende.
  Verder kijk ik niet naar de Nederlandse zenders, publiek of commercieel. Het zijn altijd dezelfde koppen en ongein-quiz programma’s. Een goede drama-serie kijk ik dan weer wel. Er staan er een paar op stapel.

  • ms

   Witse is in de late namiddag, maar die zagen wij al volledig. Dit zijn herhalingen. “Godverdomme” is een vloek die niet meer als dusdanig wordt gezien omdat het eigenlijk bij sommigen een uiting van ergernis geworden is.

   Riviera is ook een herhaling. Quizzen bekijken we niet (meer) sedert de vragen meer over de BV’s/BN’ers gaan dan over interessante onderwerpen (ongein zoals jij het noemt).

   Een goeie film is er ook niet al te dikwijls meer, op de andere zenders dan nog meermaals onderbroken.

   En sport. Voor wielrennen en atletiek ga ik zitten. Voetbal vind ik ergerlijk, tennis interesseert me niet, zwemmen doe ik liever zelf, …

 3. Ik was het woord al vergeten, maar jij frist het op. Bij ons sprak men over ‘sajette.’

  • ms

   Mijn moeder had het over de soë van de Trois Suisses in een tijd dat die nog maar enkel breiwol en garen verkochten. Dat kwam met een catalogus.

   Toen mijn broer vroeg wat dat in het A(B)N was en opperde: “saai” antwoordde ze droogweg: “doe niet onnozel” waarop de dees natuurlijk moest weten hoe het zat. Ik heb later van (brei)naaldje tot (wol)draadje uitgepluisd.

   In een dorp waar we later woonden was dat dan sajet. Maar blijkbaar heeft het toch wel allemaal met elkaar te maken1.

   1 Wikipedia

 4. Die herhalingen zijn ergerlijk. In plaats van gewoon wat goede films te draaien. Voor elk wat wils.

 5. De herhalingen zijn niet van de lucht, zoals elke zomer. Ik bekijk ze niet, veel te saai :-). Breien doe ik evenmin.
  Sajetgaren noemden wij brat als het stopgaren was, saai is een soort keperstof, en de zomer-tv. ☻
  Mijn moeder kocht vroeger de meeste wol ook bij 3Suisses, het hele gezin liep er in rond.

  • ms

   Mijn moeder breidde ook alle jaren een hele rits kledingstukken, liefst pullovers.

   Eén van de laatste die ze fabriceerde was een groene pull voor mijn jongste broer toen hij bij de Welpen ging. Die pull is meegegroeid maar op het einde kon je er wel erwten door schieten.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén